Latest News

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Άρειος Πάγος: Δεν μείωσε την ποινή του Αλέξανδρου Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στη Γωγώ Φαρμάκη

 


Παραμένει η ποινή που είχε αποφασίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση του γνωστού μοντέλου Γωγώς Φαρμάκη στο σπίτι της... τον Νοέμβριο του 2011, καθώς ο Άρειος Πάγος απέρριψε τους λόγους αναίρεσης που είχε προβάλλει ο κατηγορούμενος.

Παρά το γεγονός ότι το ίδιο το μοντέλο και τότε σύντροφος του επιχειρηματία άλλαξε την αρχική κατάθεσή της, ο Άρειος Πάγος επισημααίνει στην απόφασή του ότι η κατάθεση της Γωγώς Φαρμάκη ενώπιον του δικαστηρίου έρχεται «σε αντίθεση με τα όσα είχε καταθέσει στις 5/12/2011, 2/3/2012 και 5/5/2012 και η τελευταία δεν μπόρεσε επαρκώς να εξηγήσει τις διαφορετικές καταθέσεις της».

Υπενθυμίζεται ότι στο δικαστήριο η Γωγώ Φαρμάκη άλλαξε τις αρχικές καταθέσεις της κάνοντας λόγο για ατύχημα. Το Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ο επιχειρηματίας «έχοντας πλήρη αντίληψη και συνείδηση ότι με τον πυροβολισμό αυτό μπορεί να επέλθει ο θάνατος της Γωγώς αποδέχτηκε το αποτέλεσμα αυτό, ενώ αντίθετα δεν αποδείχτηκε ο ισχυρισμός του ότι ο τραυματισμός της οφειλόταν σε τυχαία εκπυρσοκρότηση του όπλου». Τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών με τριετή αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10,5 ετών με αναστολή.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί η εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται ο επιχειρηματίας, που είναι αυτή της συμμορίας των Ρομά που είχαν ξαφρίσει πάνω από 2.000 σπίτια σε όλη τη χώρα με τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εκκρεμή δικογραφία, ο επιχειρηματίας λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για τη συμμορία των Ρομά, οι οποίοι μετά τις κλοπές φέρεται να του έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός να εκτιμούσε την αξία τους. Για την υπόθεση αυτή είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Νοέμβριο του 2016 και έναν χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2017, αποφυλακίστηκε από το ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου είχε μεταφερθεί. Αποφυλακίστηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει και της εγγύησης των 20.000 ευρώ.