Latest News

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

«Περιπέτεια» για ελικόπτερο στο πέρασμα της Πίνδου- Προσγειώθηκε σε χωράφι


Ένα ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Αθήνα βρέθηκε μέσα σε πυκνά σύννεφα στην Πίνδο και αναγκάστηκε να προσγειωθεί...

σε χωράφι. 

 

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα προσγειώθηκε σε αγροτική έκταση κοντά στο κτίριο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγγωγών Κοζάνης, ανάμεσα στο δημοτικό διαμέρισμα Κρόκου και Καρυδίτσας.

 

Σύμφωνα με τον πιλότο Μονοκινητήριων αεροσκαφών, Θέμη Μαγκλάρα, που έφτασε αμέσως στο σημείο, το ελικόπτερο ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό της Κέρκυρα, αλλά στο πέρασμα της Πίνδου συνάντησε πυκνή νέφωση και ο πιλότος μετά από συνεννόηση αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

 

Όταν διαπιστώθηκε ότι τα καύσιμά του θα ήταν σε οριακό επίπεδο, σε περίπτωση που του ζητούσαν από τον πύργο ελέγχου να καθυστερήσει την προσγείωση λόγω κίνησης, ο χειριστής αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να το προσγειώσει στην αγροτική περιοχή του Κρόκου μάλιστα μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο της Κοζάνης που όμως είναι κλειστό.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγκλάρας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά από συνεννοήσεις που έκανε ο ίδιος με την αερολέσχη της Πτολεμαΐδας συμφωνήθηκε το ελικόπτερο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα που διαθέτει πιστοποιημένος αντιπρόσωπος.

 

Έτσι, 20 λεπτά αργότερα το ελικόπτερο με τους τρείς επιβαίνοντες και αφού ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία της Πολιτικής αεροπορίας απογειώθηκε για την Πτολεμαΐδα προκειμένου να ανεφοδιαστεί ώστε να κατευθυνθεί στη συνέχεια στην Θεσσαλονίκη.