Latest News

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Άκαιρη η παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών – Θα γίνουν στην ώρα τους

 



«Άκαιρη» και «άκυρη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε πως οι εκλογές «θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το... Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας».

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία με τη Γαλλία

Αναφερόμενος στη στρατηγική συμφωνία με τη Γαλλία και την προμήθεια των φρεγατών Belharra, ο κ .Μητσοτάκης, επεσήμανε πως «εκτός από το αμυντικό έχει και ένα θετικό οικονομικό αποτύπωμα, γιατί ενώ στοίχισε πολύ λιγότερο από τα ποσά της αρχικής προσφοράς, η προμήθεια αυτή μπορεί να υπηρετηθεί από τον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο διαθέτουμε. Δηλαδή περισσότερο αξίζει και λιγότερο κοστίζει», και συνέχισε:

«Και δεύτερον, φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο μίας μεγάλης πρωτοβουλίας της Ευρώπης του αύριο. Δίπλα στη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της ηπείρου θέτει το πρώτο θεμέλιο ώστε η αμυντική δυνατότητα της Ένωσης να αντιστοιχηθεί με την οικονομική της ισχύ. Ενώ παράλληλα απλώνει και την επιρροή του ΝΑΤΟ. Έτσι, η πατρίδα μας γίνεται στο εξής όχι μόνο δέκτης συμμαχικών εγγυήσεων αλλά και δυναμικός πάροχος ασφάλειας με προβολή στη Μεσόγειο και πέραν αυτής».