Latest News

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Ανώνυμη επιστολή αποκάλυψε τη φρίκη

 


Νέα στοιχεία για την υπόθεση κακοποίησης της 8χρονης στη Ρόδο...

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα έπειτα από καταγγελία, ενώ η επιμέλεια αφαιρέθηκε προσωρινά από τη μητέρα του.

Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η dimokratikiδεν έχει ξεκαθαρίσει ως τώρα όμως ο τρόπος που αυτά προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο (μικρές θεωρούνται οι πιθανότητες αλλά υφίστανται) η ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί.

Σε «θολά» νερά η έρευνα

Λόγω νοητικής υστέρησης του παιδιού η εξέταση της χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική.

Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, φέρεται το παιδί να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη αν υπάρχει δράστης καθώς και η ταυτότητά του.

Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες και άλλοι τρόποι προσέγγισης του παιδιού προκειμένου να ξεκαθαρίσει αρμοδίως τι έχει συμβεί.

Ομοίως δεν υπήρξαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα διαφωτιστικές και οι λοιπές παράλληλες έρευνες που διεξήχθησαν.

Με νοητική υστέρηση και η μητέρα

Σημειώνεται ότι η μητέρα φέρεται να έχει επίσης νοητική στέρηση και ότι μετά την γέννα του τέταρτου παιδιού της είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί η οποία όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα είχε ληφθεί από την μητέρα και απεστάλη σε συγγενή της προκειμένου να την συνδράμει και να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή ιατρού ή όχι.

Η μικρή, μετά την έκδοση εισαγγελικής διάταξης, από προχθές το απόγευμα φιλοξενείται σε κοινωνική δομή της Ρόδου και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου η 8χρονη πήγε μόνο για τις εξετάσεις που επιβάλλονται να γίνουν σε κάθε παιδί που πρόκειται να εισαχθεί σε ίδρυμα, ενώ έγινε και η ιατροδικαστική εξέταση.