Latest News

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Κτηνωδία: Συνελήφθη 84χρονος για κακοποίηση σκύλου- Τον έδεσε και τον έσερνε με το αυτοκίνητο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 

Στη σύλληψη ενός 84χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρχές στις Σέρρες, καθώς είχε δέσει στο αυτοκίνητό του σκύλο και ...

τον έσερνε.

 

Ο αλλοδαπός άντρας, που διαμένει σε χωριό του δήμου Σιντικής, αφού έδεσε με σχοινί τον σκύλο στο όχημά του, ξεκίνησε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τετράποδου. 

 

Σε βάρος του συλληφθέντα βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση ζώου.

 

«Συνελήφθη χθες (23 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα, με την χρήση σχοινιού, έδεσε σκύλο στο όχημά του και το έβαλε σε κίνηση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του σκύλου. Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση ζώου», αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας.

 

Στο συμβάν αναφέρθηκε και το φιλοζωικό σωματείο «ΦΙΛΟΣΙΝΤΙΚΕΣ», σημειώνοντας ότι πολίτες έκλεισαν τον δρόμο στον άντρα, σταματώντας το μαρτύριο του σκυλιού, ενώ κάλεσαν και την αστυνομία.

 

Το σωματείο ανέφερε μεταξύ άλλων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Τον έδεσε λοιπόν στο αγροτικό αυτοκίνητο και με σκοινί τον έσερνε δεμένο στην καρότσα να τον παρατήσει όπου θα τον βόλευε. Για κακή του τύχη ευσυνείδητοι πολίτες του έκλεισαν τον δρόμο και γλύτωσαν το άμοιρο ζώο από το φρικτό βασανιστήριο. Κάλεσαν την αστυνομία και όλα πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το πανέμορφο αυτό πλάσμα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Έγινε κατάσχεση του ζώου και φροντίζουμε για την θεραπεία του».