Latest News

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Τραγωδία στον Πειραιά - Σκοτώθηκε 45χρονος εργάτης στις προβλήτες της COSCO - Συγκέντρωση οργής στο λιμάνι [ΕΙΚΟΝΕΣ]



Ξεχειλίζει η οργή και ο θυμός από το νέο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στις προβλήτες της Cosco...

Ένας 45χρονος εργάτης σκοτώθηκε, όταν σύμφωνα με πληροφορίες εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα να περάσει από πάνω του η γερανογέφυρα και να τον κόψει στη μέση.

Οι εργαζόμενοι, με πρόταση του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, σταμάτησαν κάθε εργασία στο λιμάνι και βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά στην πύλη του ΣΕΜΠΟ.

 «Δεν μπορούν άλλο να παίζουν με τις ζωές των εργατών για τα κέρδη τους» έλεγαν ορισμένοι,  «διεκδικώντας τώρα μέτρα για την προστασία στους χώρους δουλειάς»

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι της COSCO μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τον θάνατο του 42χρονου λιμενεργάτη στον Πειραιά. 

Αμέσως μετά το συμβάν, σε κλίμα πένθους, θυμού και αγανάκτησης πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της ΕΝΕΔΕΠ, με κεντρικό ζήτημα το πόσο έκθετοι στους κινδύνους του επαγγέλματος, χωρίς μέσα προστασίας, χωρίς επαρκείς χρηματικές απολαβές και εργασιακά δικαιώματα εργάζονται μέρα νύχτα οι εργαζόμενοι της COSCO, με το σωματείο να αποφασίζει σύσσωμο να βροντοφωνάξει «Τέρμα πια με τον φόβο και την ανασφάλεια! Κανένας άλλος νεκρός!».