Latest News

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Μετοχή έκανε ξέφρενο «ράλι» 400% μέσα σε μία ημέρα - Ποιος ο ρόλος του Τραμπ

 


Σε ένα ξέφρενο «ράλι» επιδόθηκε η μετοχή της εταιρείας SPAC, Digital World Acquisition Corp, καταγράφοντας άνοδο έως και 400% κατά τη συνεδρίαση.

 

Πίσω από την τεράστια αυτή απόδοση, βρίσκεται η είδηση για συγχώνευσή της με την Trump Media & Technology Group του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να δρομολογηθεί η δημιουργία της πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανήγγειλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει το CNBC.

 

Η Digital World Acquisition ήταν η μετοχή με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στην πλατφόρμα Fidelity, αλλά και στα χρηματιστήρια NYSE και Nasdaq.

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε την Τετάρτη τη δημιουργία του δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, του «Truth Social».

 

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εκδίωξή του τον Ιανουάριο από τις πλατφόρμες Twitter, Facebook και YouTube, που τον κατηγόρησαν για υποκίνηση βίας των οπαδών του ήδη πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.


«Δημιούργησα τον Truth Social και τον όμιλο Trump Media and Technology για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος, εκφράζοντας την πρόθεσή του η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.