Latest News

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση MRB: Αρνητικές απόψεις για ΔΕΘ και ανασχηματισμό

 


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταγράφεται στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, αλλά είναι εμφανές πλέον ότι έχει αρχίσει η... φθορά της κυβέρνησης.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Star Channel, καταγράφεται διαφορά της τάξης του 11,9%, στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου.

 

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3% κλπ.

 

δημοσκόπηση

 

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων,  η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9% με τα ποσοστά να διαμορφώνονται ως εξής:  ΝΔ  34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,  ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3% κλπ. 

 

δημοσκόπηση

 

Στο ερώτημα της αξιολόγησης της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποσοστό 58,2% του συνόλου των ερωτηθέντων κρίνουν αρνητικά ή ή μάλλον αρνητικά ενώ ποσοστό 39,9% του συνόλου έχουν αντίθετη άποψη.

 

δημοσκόπηση

 

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων την αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% που την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.   

 

δημοσκόπηση

 

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, ποσοστό 58,4% των ερωτηθέντων τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», ενώ ποσοστό 30,4% ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά. 

 

δημοσκόπηση

 

Επιπλέον ποσοστό 50% εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».   

 

δημοσκόπηση

 

Στην αξιολόγηση των προσώπων που ανέλαβαν νέες υπουργικές θέσεις, στον ανασχηματισμό 55,3% κρίνει μεταξύ άλλων αρνητικά την τοποθέτηση Πλεύρη ως υπουργός Υγείας. Σχεδόν ισάξια τα ποσοστά της θετικής και αρνητική γνώμης για τους Θεοδωρικάκο και Στυλιανίδη.

 

δημοσκόπηση

 

Σε ότι, αφορά στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ποσοστό 54% έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη ενώ 39,9% θετική ή μάλλον θετική.

 

δημοσκόπηση