Latest News

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

«Πόλεμος» Μπόρις Τζόνσον-Νίκι Μινάζ για τα εμβόλια και τα fake news περί στειρότητας {ΕΙΚΟΝΑ-ΒΙΝΤΕΟ}

 


Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής γιατρός της Βρετανίας κατά της πανδημίας, Κρις Γουίτι πιθανότατα δεν περίμεναν ποτέ ότι θα μιλούσαν για έναν μακρινό γνωστό της Νίκι Μινάζ και τα περί «στειρότητας» που... δήθεν του είχε «προκαλέσει το εμβόλιο». Ωστόσο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ συνέβη ακριβώς αυτό. 

 

Χθες, η γνωστή ράπερ που έχει πάνω από 22 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter έγραψε ότι «ο ξάδερφός μου στο Τρινιντάντ δε θα κάνει το εμβόλιο γιατί ένας φίλος του το έκανε και έγινε στείρος. Οι όρχεις του πρήστηκαν. Σε λίγες εβδομάδες θα παντρευόταν, τώρα η κοπέλα ακύρωσε το γάμο. Οπότε, προσευχηθείτε και βεβαιωθείτε πως είστε εντάξει με την απόφασή σας, πως δεν εκβιαστήκατε».

 

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι δεν μπορούσε να παραστεί στο Met Gala καθώς δεν είχε εμβολιαστεί και, άρα, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που είχαν ορίσει οι διοργανωτές. 

 

Καθώς οι δηλώσεις της Μινάζ έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ο κορυφαίος γιατρός της Βρετανίας, Κρις Γουίτι απάντησε για το θέμα σε συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό κάνοντας λόγο για «γελοίους μύθους: «Υπάρχουν πολλοί μύθοι τριγύρω, μερικοί από τους οποίους είναι σαφώς γελοίοι και μερικοί από τους οποίους είναι σαφώς σχεδιασμένοι για να τρομάζουν». Πρόσθεσε δε ότι οι άνθρωποι που λένε τέτοιες «αναλήθειες» πρέπει να «ντρέπονται».

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Γουίτι εκτίμησε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων «αδιαφορεί για αυτούς τους μύθους».

 

Αφού μίλησε ο Γουίτι, και ο Μπόρις Τζόνσον τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας πως «δεν είμαι εξοικειωμένος με το έργο της Νίκι Μινάζ, όπως πιθανότατα θα έπρεπε, αλλά γνωρίζω το έργο της Νίκι Κανάνι, μια σούπερσταρ καθηγήτρια από το Μπέξλεϊ. Αυτή θα σας πει πως τα εμβόλια είναι υπέροχα και πως όλοι θα πρέπει να τα κάνουν. Οπότε θα προτιμήσω να ακούσω τη Νίκι Κανάνι».

 

Από την πλευρά της η Νίκι Μινάζ ηχογράφησε ένα ηχητικό μήνυμα,  στο οποίο απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό της Βρετανίας:

 

«Ναι, γεια σου πρωθυπουργέ Μπόρις, είμαι η Νίκι Μινάζ - καλώ απλά για να σας πω ότι ήσασταν τόσο απίθανος στις ειδήσεις σήμερα το πρωί. Και για την ακρίβεια είμαι Βρετανή. Γεννήθηκα εκεί. Πήγα στο πανεπιστήμιο εκεί. Πήγα στην Οξφόρδη. Πήγα στο σχολείο με τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Και μου είπε τόσα πολλά καλά πράγματα για εσένα. Θα ήθελα να σας στείλω ένα πορτφόλιο της δουλειάς μου, εφόσον δεν γνωρίζετε και πολλά για μένα, είμαι μεγάλη, μεγάλη σταρ στις ΗΠΑ».