Latest News

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

e-food: Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι – Μοτοπορεία και στάση εργασίας

 


Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην e-food ως απάντηση στην απόπειρα της εταιρίας να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των... διανομέων της.

Έπειτα από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Διανομέων (ΣΒΕΟΔ), οι εργαζόμενοι στον χώρο της διανομής αποφάσισαν να προχωρήσουν την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη σε στάση εργασίας, 12 μ. – 4 μ.μ. και μοτοπορεία που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Πεδίον του Άρεως, θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στα κεντρικά γραφεία της e-food στο Νέο Ηράκλειο.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονα, στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της e-food στη Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ., όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), που συνεδρίασε το Σάββατο.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, στο κείμενο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο, ζητά μεταξύ άλλων:

«Άμεση συνάντηση με την εταιρεία για την επίλυση των προβλημάτων

Να σταματήσει η επιβολή του freelancing υπό την απειλή της απόλυσης

Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της εταιρείας για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Να υποβάλλονται σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας) όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε διακρίσεις.

Να σταματήσουν οι αυθαίρετες και παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, αξιολογήσεις που υιοθετεί ως κριτήριο απόλυσης και οι απειλές στέρησης ημερομισθίου.

Να ανανεώσουν με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβαση τους με τους ίδιους όρους.

Εφόσον το επιθυμούν αν γίνουν freelancers».