Latest News

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα "καμπάνα" στην COSCO ΤΕΚΑΛ για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην Πειραϊκή


 Νέο πρόστιμο επιβλήθηκε στην COSCO ΤΕΚΑΛ για παραβάσεις της ...περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Το τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής αφού πέρασαν τέσσερις μήνες μετά τις διαπιστωμένες παραβάσεις που διεπιστωσε με αυτοψία αποφάσισε να επιβάλλει το προστιμο!

Προηγήθηκαν οι γνωστες ενστάσεις της COSCO με το επιχείρημα οτι η παραλια της Σχολής Δοκίμων(Καλαμπάκα) δεν ειναι παραλία γιατι δεν ειναι καταγεγραμμενη (εδώ να δώσουμε παλι συγχαρητήριά στις εως τωρα δημοτικές αρχές που την απαξίωσαν) οπως και επιχειρήματα οτι δεν ρυπαίνουν διαρκώς αλλά τους ξέφυγαν κάποια αθώα, καθαρά μπάζα μία φορά (!) αλλά οι παραβάσεις ηταν κατάφωρες και τα επιχειρήματα τους προσεβαλαν την κοινή λογική.

Το υψος του προστίμου ανέρχεται στο αστρονομικό ποσο των 6000 ευρώ, τρεις χιλιάδες για τη ρύπανση της θάλασσας και τρεις χιλιάδες γιατι δεν διενεργουσαν μετρήσεις 100μετρα απο την παραλία.

Τα μηνύματα της επιβολής του ελαχιστου αυτού προστιμου ειναι πολλαπλα!

Απο τη μια είναι σαφές οτι δεν τολμούν να αγνοουν μια κοινωνία που αντιστέκεται καθημερινα, καταγράφει αναλυτικά καθε παράβαση και καταγγελει ακουραστα.

Απο την αλλη η αυτονοητη απορία προβάλλει: Ποσο κοστολογείται το περιβάλλον μας, οι παραλίες μας, η υγεία μας από τις δημόσιες υπηρεσίες που ορίζουν τα προστιμα;

Τετοια ευτελή προστιμα αναβουν το πρασινο φως σε οποιαδήποτε εταιρεία ωστε να παραβιαζει και να αυθαιρετεί εις βαρος του Περιβαλλοντος.
Μήπως η αρχή " ο ρυπαίνων πληρώνει" ειναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων περιφρονουν τους νόμους αφού με την επιβολή προστίμων τα πληρώνουν και συνεχίζουν να παρανομούν;
Σε κάθε περίπτωση ακόμη και ενα τετοιο πρόστιμο ειναι νικη της κοινωνίας που παλεύει καθημερινά απέναντι στην ασυδοσία και ράπισμα για την αυθαιρεσία του κερδους.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας του Πειραιά.

Παρατηρητήριο Πειραϊκής