Latest News

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Γιάννης Μαντζουράνης: Θλίψη και συγκίνηση στην κηδεία του “Εθνικάρα” [ΕΙΚΟΝΕΣ}

 


Το τελευταίο «αντίο» είπαν το μεσημέρι της Πέμπτης στον θρυλικό “Εθνικάρα“, Γιάννη Μαντζουράνη στο κοιμητήριο Σχιστού συγγενείς, ποδοσφαιριστές και... φίλοι του.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 87 ετών, με την είδηση του θανάτου του να σκορπίζει θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο “Εθνικάρας” άφησε την τελευταία του πνοή στον “Ευαγγελισμό”, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό και το μεσημέρι στο κοιμητήριο Σχιστού βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, ποδοσφαιριστές, παλαίμαχοι και εν ενεργεία, αλλά και απλός κόσμος για να τον αποχαιρετήσουν.

Ένας εξ αυτών ήταν ο Ντανιέλ Μπατίστα με σπουδαία καριέρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Εθνική ομάδα με πρώτο εν Ελλάδι σταθμό να είναι ο Εθνικός.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, η Super League, ο Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης, ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Εθνικού Πειραιώς κ.ά.

Το φέρετρο με τη σορό του Γιάννη Μαντζουράνη ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του αγαπημένου του Εθνικού.

Δείτε φωτογραφίες από το προφίλ του Εθνικού Πειραιώς στο Facebook:

Γιάννης Μαντζουράνης: Μία από τις πιο θρυλικές μορφές των ελληνικών γηπέδων

Ο Γιάννης Μαντζουράνης ήταν μία από τις πιο θρυλικές μορφές των ελληνικών γηπέδων. Υπόδειγμα οπαδού που λάτρευε τον Εθνικό Πειραιά, αλλά και την εθνική μας ομάδα. Το «Πάμε Εθνικάραααααα» ήταν ένα σύνθημα που στιγμάτισε γενιές.

Ο 87χρονος από την Κυνουρία, λατρεύτηκε από τους οπαδούς όλων των ομάδων και έγινε μέχρι και τραγούδι από τον Νίκο Καρβέλα.

Από ηλικία 10 ετών παρακολουθούσε τον Εθνικό και ακολουθούσε την ομάδα παντού όλα αυτά τα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 2014, όταν άρχισαν τα πρώτα προβλήματα υγείας, έλεγε ότι είχε χάσει μόλις 12 ματς.