Latest News

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

''Νοσεί" το Νοσοκομείο Μεταξά – Ακυρώνονται χειρουργεία - Εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά



Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά” του Πειραιά τον τελευταίο καιρό, καθώς ακυρώνονται διαρκώς χειρουργεία ασθενών, με τους γιατρούς... πλέον να καλούνται να επιλέξουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης, παρόλο που όλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με νεοπλασίες!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου είναι ουσιαστικά κλειστή, έχοντας συγχωνευθεί με την χειρουργική με αποτέλεσμα ασθενής που λαμβάνει θεραπεία ανά τρίμηνο τα τελευταία 20 χρόνια, να είναι αναγκασμένη να μπει σε μία άτυπη λίστα αναμονής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα προβλήματα στο νοσοκομείο «Μεταξά» έχει προκαλέσει η έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται τα χειρουργεία και να εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.

Από τους 12 αναισθησιολόγους έμειναν μόνο τέσσερις και από τα έξι χειρουργικά τραπέζια λειτουργεί μόνο το ένα. Πλέον, το νοσοκομείο είναι σε θέση να εξυπηρετήσει μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

«Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά το Πάσχα. Αρχίσανε κάποιες μετακινήσεις αναισθησιολόγων στα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες εκεί, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν οι πέντε από τους 12 αναισθησιολόγους. Έμειναν επτά, η μία αναισθησιολόγος διορίστηκε σε κάποιο νοσοκομείο, έμειναν έξι. Από τους έξι αποφασίσαμε να δουλέψουμε τα τρία χειρουργικά τραπέζια και πριν από 15 μέρες η μια αναισθησιολόγος πήρε αναρρωτική. Μετά από λίγες μέρες μας ήρθε μήνυμα πως έφυγε άλλη μία αναισθησιολόγος για την Λήμνο», δήλωσε σε ΜΜΕ ο Παύλος Σαρώφ, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Μεταξά. « Πλέον υπάρχει μόνο ένα χειρουργικό τραπέζι. Το πρόβλημα είναι ότι το τελευταίο δεκαήμερο αυτό το μοναδικό τραπέζι μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τα έκτακτα περιστατικά. «Τις εξειδικευμένες επεμβάσεις που κάνουμε δεν θα μπορούμε να τις κάνουμε, με αποτέλεσμα όσοι έρχονται και αποζητούν θεραπεία θα πρέπει να περιμένουν. Αυτό είναι άσχημο. Επίσης, παίζεις με την ψυχολογία των αρρώστων κιαι τη δική μας, γιατί δεν ξέρουμε τι να τους πούμε», κατέληξε.