Latest News

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης – Στο λιμάνι του Πειραιά η σορός του – Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 




Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη για να ξεκινήσει το ταξίδι του για τον Γαλατά Χανίων όπου θα κηδευτεί όπως επιθυμούσε διακαώς και ...ο ίδιος.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά βρίσκεται στην πύλη Ε3 και «αποχαιρετά» τον κορυφαίο Έλληνα δημιουργό, με τις δικές του μουσικές συνθέσεις, ενώ κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο σημείο.


Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά από όλες τις παρατάξεις θα ταξιδέψει για τη Σούδα, έτσι ώστε να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.   

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα αναχωρήσει στις 21:00 από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται ήδη στο λιμάνι του Πειραιά.    

Όλα έτοιμα στα Χανιά – Θα γίνει και εκεί λαϊκό προσκύνημα

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, θα φτάσει στο λιμάνι της Σούδας όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.