Latest News

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ληστεία τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας: Δραπέτης φυλακών ο δράστης- Κυκλοφορούσε πάνοπλος

 


Πάνοπλος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου κρυβόταν σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, κυκλοφορούσε εδώ και ημέρες ο ένας από τους δύο δράστες που λήστεψαν με καλάσνικοφ υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Μητροπόλεως 53... στις 14 Σεπτεμβρίου 2021.


Ο 33χρονος Έλληνας δραπέτης συνελήφθη, την ώρα που κατέβαινε από ταξί, στη λεωφόρο Κατεχάκη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Αναζητείτο από τις Αρχές από τις 2 Αυγούστου οπότε παραβίασε την πενθήμερη άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές της Λάρισας

 

«Είχε αλλάξει αρκετά ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Σε αυτά δεν χρειάζεται συνήθως κανείς ταυτότητα για να μπει και οι έλεγχοι δεν είναι τόσο αυστηροί. Είχε κινηθεί σε διάφορες περιοχές», λένε αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr.

 

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, οι αστυνομικοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τον συλλάβουν, ενώ ανάμεσα στις περιοχές που κινήθηκε όλες αυτές τις ημέρες, εκτός από το κέντρο της Αθήνας και το Παγκράτι, φέρεται να εθεάθη επίσης σε ΒύρωναΚορυδαλλό και Αιγάλεω- πάντα οπλισμένος. 

 

«Χρησιμοποιούσε αρκετές φορές ταξί. Δεν κάλυπτε με ιδιαίτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά του, φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό και γυαλιά, όμως άφηνε ακάλυπτα τα σημεία του σώματός του στα οποία έχει τατουάζ», λένε στο ethnos.gr πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

 

Κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά χωρίς μπαταρία, για να μην εντοπίζονται οι κινήσεις του.

 

Πριν παραβιάσει την άδεια από τις φυλακές Λάρισας, ο 33χρονος είχε συλληφθεί τελευταία φορά στις 13 Μαΐου 2015, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες.

 

Εκτός από την ληστεία στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιούλιο του 2014 είχε κάνει επίσης ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Επανoμή Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το ποσό των 120.000 ευρώ με χρήση Καλάσνικοφ μαζί με άγνωστο συνεργό του.


Επιπλέον τον Απρίλιο του 2015 στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης μαζί με έναν 34χρονο μετέβησαν σε σουπερμάρκετ και με απειλή πιστολιού πήραν 7.000 ευρώ.

 

Σε επικοινωνία που είχε το ethnos.gr με ανώτατες πηγές από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επισημάνθηκε ότι ο συγκεκριμένος δράστης «πράγματι, είχε επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Μάλιστα κατά τη σύλληψή του τον Μάιο του 2015 φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι οι ληστείες που έκανε ήταν για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου και στην φυλακή κράτησε επαφές».