Latest News

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Θρίλερ με την πτώση αεροσκάφους 'Τσέσνα' στη Σάμο: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου ο ένας νεκρός - Τι αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα


 Η είδηση της συντριβής του μικρού αεροσκάφους τύπου Cessna 172 Skyhawk προερχόμενο από το Ισραήλ στην θαλάσσια περιοχή στο Ποτοκάκι, κοντά στο αεροδρόμιο της Σάμου, κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης... του Ισραήλ. 

 

Σύμφωνα με τη Χααρέτζ, οι δύο επιβάτες του αναγνωρίστηκαν ως οι Έστι και Χαΐμ Γκαρόν (Esti και Haim Garon). Όπως αναφέρει η έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα, ο τελευταίος είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Γκαρόν ήταν ένας από τους μάρτυρες «όχι βασικός ώστε να σταματήσει τη διαδικασία» στη δίκη του τέως πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά. 

 

 

Το ζευγάρι είχε φύγει το απόγευμα της Δευτέρας από τη Χάιφα και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σάμο στις 19:45. Τα αίτια της πτώσης του τσέσνα δεν έχουν γίνει γνωστά, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, τα πρώτα στοιχεία υποδεικνύουν τεχνικό πρόβλημα στον κινητήρα.


Το ζευγάρι, αμφότεροι στα 70 τους, ζούσε στο Τελ Αβίβ και είχε τρεις γιους. 


«Ο Χαΐμ έκανε πραγματικότητα ένα παλιό του όνειρο και πήρε την άδεια πιλότου. Πάντα πετούσε και είχε συμπληρώσει πολλές ώρες στον αέρα. Ήταν ευτυχής και είναι τόσο θλιβερό που έφυγε από τη ζωή με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε σε ισραηλινό μέσο συγγενής. 
 

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για το δυστύχημα «λίγο πριν την προσγείωσή του, χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΥΠΑ


«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει για την πτώση μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο (2) επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού. Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας.

 

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου. Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους.

 

Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).»