Latest News

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μάνι Πακιάο αποσύρεται από την πυγμαχία για να διεκδικήσει την προεδρία στις Φιλιππίνες [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Ο σταρ της πυγμαχίας Μάνι Πακιάο- που ήδη έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2022 στις Φιλιππίνες...

- ανακοίνωσε ότι «κρεμάει» τα γάντια του μποξ, για να επικεντρωθεί στην πολιτική. 

 

Ο 43χρονος- που είναι γερουσιαστής- μέχρι τώρα μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στην πολιτική και την πυγμαχία. Πλέον όμως θα επικεντρωθεί στο πρώτο, όπως ανακοίνωσε με βίντεο διάρκειας 14 λεπτών, το οποίο δημοσίευσε στο Facebook, με τίτλο «Αντίο πυγμαχία». 

 

«Μόλις άκουσα το τελευταίο καμπανάκι. Η πυγμαχία τελείωσε», δηλώνει στο βίντεο συγκινημένος ο μόνος άνδρας που έχει κερδίσει παγκόσμιους τίτλους σε οχτώ διαφορετικές κατηγορίες. 

 

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έρθει αυτή η ημέρα που θα κρεμάσω τα γάντια του μποξ», λέει ακόμη και ευχαριστεί τους υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο. 

 

 

Ποιος είναι ο Μάνι Πακιάο 

 

Γεννήθηκε το 1978 στο Kibawe, στη νότια επαρχία Bukidnon. Παιδί πάμφτωχης μονογονεϊκής οικογένειας με έξι παιδιά, εγκατέλειψε το σχολείο στα 10 του χρόνια. 

 

Ένας συγγενής του τον έφερε σε επαφή με την πυγμαχία στα 12 χρόνια του και μετείχε σε αγώνες στον δρόμο, όπου ο νικητής έπαιρνε 100 πέσος (1,97 δολάρια) και ο ηττημένος 50. «Έμαθα ότι όταν πυγμαχείς, ακόμη κι αν χάσεις παίρνεις χρήματα», είχε πει το 2015, εξηγώντας γιατί ασχολήθηκε με την πυγμαχία. 

 

Στα 14 του έφτασε στη Μανίλα, ταξιδεύοντας ως λαθρεπιβάτης σε σκάφος. Εκεί, ζούσε στους δρόμους και δούλευε σε οικοδομές, για να στείλει χρήματα στην οικογένειά του. 

 

Το ταλέντο του στην πυγμαχία αναγνωρίστηκε από νωρίς και στα 16 του έγινε επαγγελματίας στην κατηγορία τζούνιορ. Το 1998, προτού συμπληρώσει τα 20 χρόνια του, κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο, στην κατηγορία μύγας του WBC και πέντε μήνες αργότερα τον διατήρησε. 

 

Ο Μάνι Πακιάο αποσύρεται από την πυγμαχία για να διεκδικήσει την προεδρία στις Φιλιππίνες

 

Θεωρείται από τους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών και η περιουσία του υπολογίζονταν στα 63 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2020. 

 

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική με μια ανεπιτυχή προσπάθεια να εκλεγεί το 2007. Τρία χρόνια αργότερα εξελέγη στην Βουλή των Αντιπροσώπων και το 2016 εξασφάλισε την είσοδό του στη Γερουσία. 

 

Όμως, στην προεκλογική εκστρατεία για εκείνες τις εκλογές προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις όταν δήλωσε ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι «χειρότερα από τα ζώα». Αν και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη, η Nike τερμάτισε το συμβόλαιο που είχε μαζί του και έπεσε η δημοτικότητά του. 

 

Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, υποστηρίζοντας τον αιματηρό πόλεμο που έχει κηρύξει στα ναρκωτικά και την πρόθεσή του να επαναφέρει τη θανατική ποινή. 

 

Όμως, οι σχέσεις τους χάλασαν όταν ο Πακιάο επέκρινε τη φιλική σχέση του Ντουτέρτε με το Πεκίνο, όπως και τη διαφθορά στις τάξεις της κυβέρνησης.