Latest News

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Πάτρα-καρτ: Σήμερα η αποσωλήνωση του 6χρονου Φώτη

 



Κομβική θεωρείται η σημερινή ημέρα για την πoρεία της υγείας του 6χρονου Φώτη, ο οποίος 
 τραυματίστηκε στον αγώνα κάρτ στην Πάτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, όπως αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρης Μπάκος, «σήμερα θα λάβει χώρα η αποσωλήνωση, την τελική εικόνα θα την έχουμε σήμερα μετά την αποσωλήνωση. Ευχόμαστε όλοι για το καλύτερο».

Ο κ. Μπάκος ανέφερε ότι η μαγνητική τομογραφία που έγινε χθες (22.09) έδειξε μικρό αριθμό εγκεφαλικών βλαβών. «Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Η ΜΕΘ μας κάνει το καλύτερο» κατέληξε.

Ο 6χρονος υποβλήθηκε την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, σε εξέταση μείωσης της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του, γνωστή και ως «νευρολογικό παράθυρο».

Πώς συνέβη το σοκαριστικό ατύχημα

Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα. Όλα συνέβησαν γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής όταν το αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στις μπαριέρες στο σημείο που βρισκόταν το αγόρι, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει βαρύτατα στο κεφάλι.

Μετά το ατύχημα το παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός. Ο αγώνας προσωρινά διακόπηκε και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία.