Latest News

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Πάτρα-καρτ: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 6χρονο – Στον εισαγγελέα σήμερα οι 5 συλληφθέντες

 


Σταθερή συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση της υγείας του 6χρονου Φώτη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του  κατά την διάρκεια του 13ου Patras International Circuit for Kart...
το μεσημέρι της Κυριακής

Όλα συνέβησαν όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα κάρτ που συμμετείχε στον αγώνα κα τραυμάτισε σοβαρά τον 6χρονο.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του», σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις ατόμων.

Οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο και το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκλονίζει ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει με την περιγραφή του ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος με το καρτ στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα.

Ο γιατρός μίλησε το πρωί της Δευτέρας λέγοντας ότι όταν έφτασε στο σημείο το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση.

«Λίγο μετά τις 11 το πρωί απολάμβανα και εγώ τους αγώνες. Κάποια στιγμή πέρασαν από μπροστά μου τέσσερα καρτ. Ξαφνικά ένα από αυτά τα 4 βρήκε κάπου, χτύπησε κάπου, και έφυγε στον αέρα προς τα αριστερά. Έσπασε τα πλαστικά προστατευτικά, τινάχτηκε στον αέρα και παρέσυρε ένα παιδάκι, το πήρε από κάτω», δήλωσε ο Β. Δημητρόπουλος, διευθυντής Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Έτρεξα προς το μέρος τους, αλλά είχε πέσει το κιγκλίδωμα και μου έκοβε την πορεία. Τελικά πέρασα από πάνω, είδα το παιδί μπροστά μου να το μεταφέρουν δύο άνθρωποι σε κατάσταση λιπόθυμη. Έφτασα τη στιγμή που ακουμπούσαν το παιδί στην πλατεία Γεωργίου. Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος.

«Το οξυγόνο του ήταν πολύ χαμηλό, χανόταν το παιδί. Έφτασε και η γιατρός του αγώνα, το βάλαμε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Η καρδιά του παιδιού χτυπούσε δυνατά, με απασχολούσε να πάρει το παιδί ανάσα. Δεν είχε ανοιχτά τραύματα το παιδί, μόνο αμυχές, εκδορές», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του μικρού χθες και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό έντασης.

«Χθες το μεσημέρι μίλησα με το συνάδελφο, μου είπε ότι όλα πάνε καλά. Βέβαια τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Ο φόβος είναι μήπως αναπτυχθεί κάποιο αιμάτωμα», είπε ακόμα ο Β. Δημητρόπουλος.

«Ενώ η γιατρός ζητούσε την κινητή ομάδα του ΕΚΑΒ, το διασώστη να έρθει στον τόπο του συμβάντος, κάποιοι στο πλαίσιο της δήθεν ασφάλειας, απαγόρευαν στο διασώστη της ειδικής μονάδας να φτάσει στο σημείο. Έμαθα ότι ήρθε ο διασώστης στα χέρια με αυτούς που τον σταματούσα, για να μπει στην πίστα», κατέληξε ο Β. Δημητρόπουλος.