Latest News

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη, επί ποδός 5.000 αστυνομικοί εν όψει ΔΕΘ

 


«Αστακός» θα είναι η Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο ενόψει της ΔΕΘ, την οποία θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός ...Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη, με τις συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ να είναι πυρετώδεις ενόψει της ΔΕΘ, την οποία θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» είναι οι αρνητές του εμβολίου


Την ίδια μέρα, θα γίνονται παράλληλα πολλές άλλες συγκεντρώσεις: Το ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ και η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις στην Καμάρα.

Θα προηγηθούν, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, συγκέντρωση των νοσοκομειακών στην Αρχαία Αγορά και συγκέντρωση οπαδών που διαμαρτύρονται για τα μέτρα για τον κορονοϊό στα γήπεδα.

Μέτρα με 5.000 αστυνομικούς

Η αστυνομία θα δημιουργήσει «τείχος» κατά των αντιεμβολιαστών με μια τριπλή ζώνη ασφαλείας γύρω από το Βελλίδειο.

Με βάση τον προγραμματισμό, 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ περιπολίες θα πραγματοποιούν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της ομάδας «Δράση». Θα υπάρχουν, επίσης, φραγμοί αποκλεισμού με κλούβες και Αίαντες.

Παράλληλα, θα επιστρατευτούν ελικόπτερα, drones και μυστικοί «παρατηρητές» σε ταράτσες, ενώ στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται αναρτήσεις στο διαδίκτυο και καλέσματα μέσω των social media.

Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου ενισχύεται και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας.

Επιπλέον, εξετάζονται μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης, οι απομακρύνσεις κάδων απορριμμάτων και υλικών οικοδομών, και επιστράτευση πυροτεχνουργών και σκυλιών ανίχνευσης εκρηκτικών.