Latest News

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη - Θα δώσει το «παρών» η Ιωάννα

 


Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για την την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που ...σημειώθηκε τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Πριν δέκα ημέρες, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της σφοδρής επίθεσης, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και δήλωσε τα στοιχεία της, ενώ αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Δίκη για βιτριόλι: Τι έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου

Η Ιωαννα έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και συγγενικά της πρόσωπα. Φορώντας ένα καπέλο και μάσκα πέρασε την είσοδο του κτιρίου και κατευθύνθηκε προς την αίθουσα, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας συνομιλούσε με τους δικηγόρους της, σχολιάζοντας ότι δεν ενοχλήθηκε από την τόσο έντονη παρουσία των μέσων ενημέρωσης έξω από το κτίριο.

Λίγο, αργότερα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα της άγριας επίθεσης, ζητώντας από το θύμα να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

Η Ιωάννα παρέμεινε καθ' όλη της διάρκεια της διαδικασίας καθισμένη στην πρώτη σειρά των θέσεων του ακροατηρίου, έχοντας δίπλα της τη μητέρα της και πίσω της τον αδελφό της. Κατά την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε «παρούσα», σηκώθηκε όρθια και στη συνέχεια επέστρεψε ήρεμη στην θέση της.

Την πρόταση διακοπής της δίκης για άλλη ημερομηνία υπέβαλε ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας να εκδικαστούν πρώτα οι άλλες υποθέσεις του πινακίου.

«Η υπόθεση αυτή εξαιτίας του αριθμού των μαρτύρων και των εγγράφων λογικά θα διαρκέσει για ένα και μόνο σκοπό. Για να αποδειχθεί η αλήθεια. Εισηγούνται στο δικαστήριο ενόψει του ότι υπάρχουν άλλες δυο υποθέσεις, που φαίνεται ότι θα διαρκέσουν λιγότερο από την πρώτη. Προτείνω να προτάξουμε αυτές για να ασχοληθούμε μετά με αυτή τη σημαντική υπόθεση» ανέφερε ο εισαγγελέας και ανέγνωσε το κατηγορητήριο.

Δίκη για βιτριόλι: Ομολόγησε την ενοχή της, αλλά ζήτησε μετατροπή κατηγορίας η Έφη Κακαράντζουλα

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.