Latest News

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο: Εκκενώθηκαν οικισμοί, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι κάτοικοι {ΕΙΚΟΝΕΣ}

 


Δύσκολη νύχτα πέρασε το νησί της Ρόδου. Η πυρκαγιά, παρά τις πολύωρες προσπάθειες στη διάρκεια της ημέρας, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου, έχοντας προκαλέσει... σοβαρές καταστροφές.

 

Στο σημείο επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και  20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη με το Beriev-200 και έξι ελικόπτερα (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο (βίντεο)
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

 

Τις επόμενες ώρες οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 56 πυροσβέστες και 14 οχήματα που προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

 

Όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ήδη έχουν ξεκινήσει από τον Πειραιά πλοίο με ενισχύσεις της πυροσβεστικής και από την Κρήτη με τεχνικούς.

 

«Ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου.

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο (βίντεο)
ΠΗΓΗ ΦΩ

 

Εκκενώθηκαν οικισμοί

 

Στις 23:20 το βράδυ της Κυριακής εστάλη το τελευταίο μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι Καλυθιών και Μαριτσών.

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο (βίντεο)

 

Νωρίτερα είχε εκκενωθεί από επισκέπτες και εργαζόμενους η Κοιλάδα των Πεταλούδων, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν προς το σημείο.

 

Λίγη ώρα αργότερα, στους κατοίκους της περιοχής της Ψίνδου εστάλη μήνυμα μέσω του 112,  προκειμένου να εκκενώσουν άμεσα το σημείο και να κατευθυνθούν προς Αφάντου.

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο (βίντεο)

 

Προβλήματα την ηλεκτροδότηση

 

Με ανακοίνωση του, ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε γνωστό πως ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη της Ρόδου. Το τεχνικό προσωπικό, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων.

 

«Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης», διαβεβαίωσε ο ΔΕΔΔΗΕ σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ.

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο (βίντεο)
Π

 

Εξαιτίας της πυρκαγιάς και των ρίψεων νερού από αέρος για την κατάσβεση της, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και τέθηκαν εκτός λειτουργίας αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης, εξηγεί.

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο (βίντεο)
ΠΗΓΗ ΦΩΤ

 

«Πριν από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων», προστίθεται.