Latest News

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Κόλαση φωτιάς στα μέτωπα της Βαρυμπόμπης -Οι φλόγες έφτασαν στην Εθνική Οδό - 5 εγκαυματίες από Κρυονέρι και Δροσοπηγή στο ΚΑΤ

 


Στα διόδια των Αφιδνών έφτασε η πύρινη λαίλαπα που καίει στην περιοχή καθώς προς στιγμή πέρασε από την Εθνική οδό στο... αντίθετο ρεύμα.

 

Η φορά του αέρα γύρισε και από την Ιπποκράτειο Πολιτεία, οι φλόγες μεταπήδησαν και προς στιγμή πλησίασαν τα διόδια στις Αφίδνες.

 

Την ίδια ώρα τρεις άνθρωποι από το Κρυονέρι και δύο από τη Δροσοπηγή μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με ελαφρά εγκαύματα.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα οδεύουν προς τα διόδια των Αφιδνών και του Αγ. Στεφάνου, προκειμένου να είναι έτοιμα για παν ενδεχόμενο.

 

Νωρίτερα το απόγευμα η Νέα Οδός ενημέρωσε πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

 

Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

 

Παράλληλα η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.

 

Στο Κρυονέρι οι φωτιές «έγλειψαν» τις αυλές των σπιτιών και καταγράφονται δραματικές εικόνες με τους κατοίκους και τους εθελοντές να δίνουν μάχη μαζί με τους πυροσβέστες. Ντόπιοι κουβαλούν νερό ακόμα και με κουβάδες - σε μία περίπτωση πήραν νερό από μια πισίνα. Τρεις κάτοικοι του Κρυονερίου μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με εγκαύματα. Οι γιατροί εκτιμούν αυτή την ώρα την σοβαρότητα των τραυμάτων. 

 

Μετά την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή, εντολή εκκένωσης δόθηκε και για Αφίδνες, Κρυονέρι και Κοκκινόβραχο. Λίγο πριν τις οχτώ, εκκενώθηκε και το στρατόπεδο που φιλοξενεί μετανάστες στη Μαλακάσα.