Latest News

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν 12.500 στρέμματα και 76 σπίτια

 

Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια έχει προκαλέσει η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, όπου καταγράφονται διάσπαρτες αναζωπυρώσεις ενώ στάχτη έχουν γίνει ήδη...

12.500 στρέμματα.

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ανέφερε πως η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν.

 

Όπως είπε, αναμένεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι οριοθετημένη εντός της ημέρας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα.

 

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, όπως σημείωσε, έχουν καεί 12.500 στρέμματα, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές.

 

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από ο,τιδήποτε άλλο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

 

Από χθες το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.