Latest News

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Εργοτάξιο της COSCO στη Δραπετσώνα [ΕΙΚΟΝΕΣ]


Κάτω από τις κατοικίες και τα σχολεία
στη Δραπετσώνα σωρεύονται λόφοι τοξικών βυθοκορημάτων και από εκεί μεταφορτώνονται για το μπάζωμα ...της Πειραϊκής.

Όταν το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ στην 8η συνεδρίασή του, υπερψήφισε την Περιβαλλοντική μελέτη της COSCO τον Μάιο του 2020 πανηγύριζε για 231 όρους που έβαλε και 9 κόκκινες γραμμές για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.
Σύντομα οι όροι κι οι γραμμές απεδείχθησαν άνθρακες ενώ το περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων παραμένει για ενάμισυ χρόνο στο έλεος της κερδοφορίας της COSCO. Το εργοτάξιο της ΤΕΚΑΛ- COSCO στην ΔΡΑΠΕΤΣΏΝΑ Γ3 έγινε νταμάρι από μπάζα και βυθοκορήματα τα οποία σωρεύονται σε λόφους έως και 10 μέτρα υψους χωρίς να διαβρέχονται , με διασπορά των χωμάτων απ τους ανέμους στις παρακείμενες κατοικίες και το 4ο Λύκειο Κερατσινίου .
Τι προέβλεπε η απόφαση :
Απόφαση Π84 ΟΡΟΣ 65 Ø Στην περίπτωση που ο εργοταξιακός χώρος χρησιμοποιηθεί και ως προσωρινός χώρος απόθεσης θα πρέπει οι σωροί υλικών να καλύπτονται, εφόσον μένουν επί τόπου για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός. Εφόσον παραμένουν για μικρότερα διαστήματα, θα πρέπει να διαβρέχονται τουλάχιστον στη διάρκεια της θερινής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα της εκσκαφής και τα υλικά κατασκευής να μην αποτίθενται σε χώρους με αξιόλογη φυτική βλάστηση.
66. Θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι αποθέσεις ή αποσπάσεις υλικών σε/ από σωρούς. Η εναπόθεση υλικών σε σωρούς θα πρέπει να γίνεται από το ελάχιστο δυνατό ύψος (ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο μηχάνημα). Οι σωροί δεν θα πρέπει να έχουν ύψος μεγαλύτερο των 3μ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ