Latest News

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Κάτοικοι κολυμπούν μέσα στα τοξικά στην Πειραϊκή - Στο απυρόβλητο η COSCO για το μπάζωμα - (ΠΙΝΑΚΑΣ- ΕΙΚΟΝΕΣ)



Την ώρα που κάτοικοι ακόμα και μικρά παιδιά κολυμπούν μέσα στα τοξικά στην Πειραϊκή, παραμένει στο απυρόβλητο η COSCO από την διοικούσα παράταξη της ...
Περιφέρειας Αττικής.  

Απορρίφθηκε η συζήτηση για το περιβαλλοντικό και υγειονομικό  έγκλημα της Πειραϊκής από την παράταξη  Πατούλη.                                                                                                   

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 28 Ιουλίου 2021  οι                                    σύμβουλοι της παράταξης  Πατούλη για μια ακόμη φορά αγνόησαν τις συνεχείς καταγγελίες του «Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής» με τις οποίες καταγγελίες  επισημαίνουν  τους σοβαρότατους κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων από τον διασκορπισμό των βυθοκορημάτων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος στη θάλασσα και τον αέρα της Πειραϊκής.                                                                                                                                          

Εξ άλλου πέραν των καταγγελιών και του  φωτογραφικού υλικού  η διοικούσα παράταξη του Πατούλη φέρει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και υγειονομικής επικινδυνότητας στην Πειραϊκή, διότι :                                                                                                                                  

1.Είχε στην κατοχή της έγγραφα τα οποία πιστοποιούν ότι από τις αρχές Μαρτίου  καθημερινά μεταφέρονται στην Πειραϊκή από την  COSCO –ΤΕΚΑΛ τοξικά βυθοκορήματα , μεγάλο μέρος των οποίων αντί να καταλήγει στα τσιμεντοκιβώτια(κεσόν)για τα οποία προορίζονται , αυτά διαρρέουν και  διασκορπίζονται στη θάλασσα και στον αέρα με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην αναπνευστική οδό των λουομένων   της παρακείμενης παραλίας , των κατοίκων  της περιοχής και των  πελατών των  καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της ακτής.                                                                                                                                                                       

2.Η παράταξη Πατούλη πανηγύριζε υποκριτικά τον περασμένο Μάιο ότι έθεσε  κόκκινες γραμμές, τηρούμενες ως ευαγγέλια από την COSCO , ενώ εξ αρχής ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για όρους-χάρτινους πύργους που καταπατήθηκαν από την  πρώτη κιόλας  στιγμή χωρίς την παραμικρή αντίρρηση από την περιφέρεια Αττικής                                                                                                                                                                  

3. Παρά την πλήρη ενημέρωσή της με τις επανειλημμένες εισηγήσεις- επερωτήσεις της  «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ¨ καθώς και την εμπεριστατωμένη εισήγηση της πρόσφατης συνεδρίασης για μια ακόμη φορά,                                                                                                          

4. παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση (και οι έξι παρατάξεις )επέμειναν να συζητηθεί το θέμα του περιβαλλοντικού –υγειονομικού εγκλήματος της Πειραϊκής ,(κάποιοι σύμβουλοι του Πατούλη  άφησαν να εννοηθεί ότι διατίθενται να το συζητήσουν αλλά εν τέλει καθώς φάνηκε,  μέσα στη συνεδρίαση  άλλαξαν γνώμη ) 

                                                                                                                                                              

Αυτό που σίγουρα επιτυγχάνει ο Πατούλης και η παράταξή του με την τακτική άρνησης του θέματος της Πειραϊκής είναι  να αποφεύγει για πολλοστή φορά τις  εξηγήσεις που οφείλει να δώσει για τη στάση των υπηρεσιών της περιφέρειας οι οποίες   ενώ διαπίστωσαν την 6η Ιουλίου 2021 , σωρεία παραβάσεων της ΤΕΚΑΛ- COSCO ,εν τούτοις δεν προβαίνουν στην επιβολή κυρώσεων αν και η προθεσμία απολογίας της εταιρείας έχει εκπνεύσει κατά το νόμο από 15μέρου .                                                                                                  

Η στάση της παράταξης Πατούλη επιβεβαιώνει επίσης την σιωπηρή ανοχή  της περιφέρειας Αττικής στην  ανομία και την ανεξέλεγκτη δράση  των συμφερόντων ενώ παράλληλα  επιτρέπει στην COSCO  να δρά στο απυρόβλητο με τίμημα την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της Πειραϊκής .

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  29/7/2021 



 Στο μεταξύ, οι κάτοικοι συνεχίζουν να κολυμπούν μέσα στα τοξικά βυθοκορήματα που διέρρεαν στη θάλασσα και στον αέρα κατά τη διάρκεια πλήρωσης των κεσσόνς στα έργα της Cosco.

Μετά από 10μηνο αιτήσεων του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής προς τον ΟΛΠ , ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και εξωδίκων εκ μέρους του δικηγόρου Γιάννη Καρδαρά, απεστάλησαν επιτέλους αναλυτικά τα υλικά που έχουν μπαζώσει την θάλασσα της Πειραϊκής.
Από το διάστημα Μαρτιο έως Μάιο 2021 δείτε την αναλυτική κατάσταση των βυθοκορημάτων ζώνης Περάματος και Πειραϊκής που διασκορπίζονταν στην θάλασσα.

Η μεταφορά και διαρροή βυθοκορημάτων συνεχίζεται μέχρι σήμερα!!!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.