Latest News

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ατελείωτες ουρές των επιβατών στο λιμάνι - Ποια είναι τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα ταξίδια με πλοίο


 Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με τους αδειούχους του Ιουλίου να φεύγουν για τα νησιά, έχοντας, ωστόσο, μαζί τους τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τη μετακίνησή τους προς αυτά.

 Χαρακτηριστική της εικόνας που επικρατεί είναι η ουρά 100 μέτρων που σχηματίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, με τους λιμενικούς να πραγματοποιούν ελέγχους και να απευθύνουν σύσταση για τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας.

 

Σήμερα από τον Πειραιά θα εκτελεστούν 25 δρομολόγια προς τα νησιά.


 Παράλληλα, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στο λιμάνι της Ραφήνας.


Κίνηση και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

 

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει από το πρωί και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος έλεγχος πραγματοποιείται στις πύλες έξω από το λιμάνι, ενώ ο δεύτερος πριν οι ταξιδιώτες επιβιβαστούν στα πλοία


Τι πιστοποιητικά θέλουμε για το ταξίδι μας

 

Σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά υπενθυμίζεται ότι  για τους ενήλικες απαιτούνται:

 

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
  • αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

 

Για ανήλικους 12-17 ετών οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test. Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα. Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

 

Οι επιβάτες λοιπόν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

 

Δεκτές θα γίνονται οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

 

Τα πιο πάνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις θα ελέγχονται ηλεκτρονικά από το πλήρωμα του πλοίου ή του αεροπλάνου. Επίσης θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο πιστοποιεί την ταυτότητά τους.