Latest News

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

"Ναυμαχία" για τα... μπάζα στο λιμάνι του Πειραιά - "Πόλεμος'' ανακοινώσεων για ...γέλια και για κλάματα


Ένας απίστευτος πόλεμος ανακοινώσεων με αλληλοκατηγορίες και προσωπικές αιχμές ξέσπασε ξαφνικά στο Δήμο Πειραιά, με αφορμή την ομόφωνη απόφαση για  απόρριψη των περιβαλλοντικών μελετών για τα έργα του ΟΛΠ/ COSCO στο μεγαλύτερο λιμάνι ...της χώρας.

Το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά ήρθε στην τελευταία τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Παρά την αντίθετη εισήγηση των υπηρεσιών οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων απέρριψαν τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και τη μελέτη διαχείρισης (masterplan) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. 

Ο λόγος ήταν πως αγνοήθηκαν και δεν εντάχθηκαν οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, που υποβλήθηκαν με τη με αρ. 16/29.1.2020 ομόφωνη απόφασή του τις οποίες και επαναφέρει. Σημειώνει ότι "έπρεπε να έχει προηγηθεί η ΣΜΠΕ και ακόμα οι περισσότερες προτάσεις επί των κυκλοφοριακών θεμάτων είναι πρόχειρες με στοιχεία που αναφέρονται σε χρονικές περιόδους που έχουν ξεπεραστεί'.

Πάντως, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικά με τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά δεν έχει επί της ουσίας πρακτικό αποτέλεσμα, καθώς ακόμα και ν' αποφασίσει το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο, τότε θα πάει και θα υπογραφεί κανονικά από το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Για γέλια ...

Αν και η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά - είχε ψηφίσει θετικά το θέμα  αν και ο επικεφαλής της απουσίαζε από τη συζήτηση ενός σοβαρού θέματος από τη συνεδρίαση- εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά  και την Δημοτική Αρχή Μώραλη  ενώ προαναγγέλλει  "την άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να επιστρέψει η πόλη στη νομιμότητα'. 

Στην αντεπίθεση πέρασε η πλειοψηφούσα παράταξη «Πειραιάς Νικητής», με αφορμή την κριτική της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή για το λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα 2021 κατηγορούν όλους τους άλλους προφανώς νομίζοντας ότι οι Πειραιώτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στο Στε. Γελάει όλος ο Πειραιάς. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ποσοστό της αυτοδιοικητικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά. Στα καλύτερα τους στο 14,5% ..! Θα τους βαραίνει για μια ζωή η υπογραφή του Πειραιώτη και επικεφαλής για πολλά χρόνια της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κυρίου Δρίτσα με την οποία παραχώθηκε σχεδόν άνευ όρων το λιμάνι . Όσα στραβά συμβαίνουν σήμερα θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί στην σύμβαση παραχώρησης που ο Δρίτσας και η Συριζανέλ υπέγραψαν όταν ο Μπελαβίλας και οι λοιποί κρύβονταν'', υποστηρίζουν μεταξύ άλλων 'κύκλοι' του Πειραιά Νικητή. 

Και για κλάματα...

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσε την ανάγκη ν' απαντήσει εκ νέου στον Δημάρχο Πειραιά, στον οποίο επιτέθηκε προσωπικά, λέγοντας  ''...κύριε Δήμαρχε, φοβάμαι ότι αν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ-Cosco δεν έχετε διαβάσει καν τη Σύμβαση Παραχώρησης' και ''..με εσάς, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ-Cosco, να αγνοείτε όσα συμβαίνουν εκατό μέτρα μακριά από το Δημαρχείο στην ακτή Μιαούλη...''

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 του μήνα εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κάνει το Παρατηρητήριο της Πειραϊκής και 24 κάτοικοι  για να σταματήσουν οι επιχωματώσεις δίπλα από τον τάφο του Θεμιστοκλη στην ακτή της Σχολής Δοκίμων.