Latest News

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ψάχνουν τώρα αν εμπλέκονται κι άλλοι στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά

 


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά ποινική έρευνα για τυχόν εμπλοκή κι άλλων προσώπων στην υπόθαλψη του έως χθες φυγόποινου Χρήστου Παππά, πλην της 52χρονης που ήδη καταδικάστηκε σε ...φυλάκιση 30 μηνών.

Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η 52χρονη δεν θα προφυλακιστεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της, ωστόσο εφόσον στη δική κριθεί ένοχη τότε θα εκτίσει τους τρεις μήνες στη φυλακή.

 

Ωστόσο, η Εισαγγελία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί αν στην εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής από τον περασμένο Οκτώβριο υπήρχε συνδρομή προσώπων που του εξασφάλισαν τη δυνατότητα να ξεφεύγει από τις αρχές. 

 

Αφορμή για την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσαν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων που δόθηκαν σε παρελθόντα χρόνο. Σε αυτές φαίνεται να κατονομάζονται πρόσωπα που πιθανότατα βοήθησαν τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να καλύπτει τα ίχνη και να διαφεύγει την σύλληψη.

 

Σήμερα ο Χρήστος Παππάς μετήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο υπαρχηγός του ναζιστικού μορφώματος θα εκτελέσει την ποινή του στις φυλακές Δομοκού. 

 

Νωρίτερα, η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που φιλοξενούσε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου κρίθηκε ένοχη για υπόθαλψη εγκληματία. Το Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, από τους οποίους θα εκτίσει τους τρεις. Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της και έτσι αφέθηκε ελεύθερη. 

 

Η 52χρονη είπε στο δικαστήριο ότι ο Χρήστος Παππάς δεν έμενε στο σπίτι της και ότι χθες την επισκέφθηκε για πρώτη φορά από τη στιγμή που καταδικάστηκε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν σκέφτηκε να ειδοποιήσει τις αρχές. 

 

«Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι», ανέφερε απολογούμενη, σύμφωνα με τις αρχές. 

 

«Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι», είπε ενώπιον του δικαστηρίου. 

 

«Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις Αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις Αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.