Latest News

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Τον εξαπάτησαν και του άρπαξαν από τον λογαριασμό του 6.000 ευρώ!

 


Την άγνοια ενός ζευγαριού από την Άρτα στον τρόπο με τον οποίο γίνονται ηλεκτρονικά οι τραπεζικές συναλλαγές εκμεταλλεύτηκε ένας επιτήδειος για να αρπάξει τις οικονομίες τους, με το πρόσχημα ότι δικαιούνται αναδρομικά από την σύνταξη συγγενικού τους προσώπου που ...είχε πεθάνει πρόσφατα!

Ο άγνωστος που επικοινώνησε τηλεφωνικά με ένα από τα δύο θύματα προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου και του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, δήθεν για να πιστωθεί το υποτιθέμενο ποσό. Στη συνέχεια, τον έπεισε να φτιάξει λογαριασμό e-banking και κατάφερε να του αποσπάσει τους κωδικούς με αποτέλεσμα να βάλει «χέρι» στις καταθέσεις του και να μεταφέρει σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 5.990 ευρώ!

Όταν αποκαλύφθηκε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνες και εξακρίβωσαν τα στοιχεία ενός Έλληνα, στον λογαριασμό του οποίου είχαν μεταφερθεί. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας και η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο «μαϊμού» υπάλληλος της Περιφέρειας.