Latest News

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Θρίλερ στη Φολέγανδρο: Αυτός είναι ο 30χρονος φίλος της 26χρονης τον οποίο αναζητούν οι Αρχές


Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση θανάτου της 26χρονης Γαρυφαλιάς, η οποία βρέθηκε νεκρή σε παραλία στη Φολέγανδρο, ενώ αγνοείται ο 30χρονος φίλος της, με τον οποίο έκανε μαζί διακοπές στο ...κυκλαδίτικο νησί.

 

Όπως όλα δείχνουν οι αρχές προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο για τις συνθήκες θανάτου της άτυχης κοπέλας.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η 26χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο.

 

Ο άντρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από το τραγικό συμβάν κυκλοφορούσε στο νησί, καθώς τον αναγνώρισαν επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά και συναναστράφηκαν μαζί του. Με την άτυχη φίλη του επισκέφθηκε το νησί των Κυκλάδων έχοντας μαζί τους σκηνές για διανυκτέρευση, χωρίς να έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο κατάλυμα.

Το αυτοκίνητό τους ήταν λευκό, καινούργιο, μάρκας Ford Fiesta. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η άτυχη Γαρυφαλιά, που ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς, φέρεται να είχε θανατηφόρα πτώση στη θάλασσα αφότου το όχημά της κόλλησε σε σημείο κοντά στον γκρεμό.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το αυτοκίνητο βρέθηκε σε βραχώδη έκταση στον γκρεμό. Ύστερα από την πτώση η 26χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο με ένα σακίδιο και μετά χάθηκε. Είναι πιθανόν ότι έπεσε στη θάλασσα.

Ο φίλος της σύμφωνα με μαρτυρίες εθεάθη χτες το βράδυ να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του αυτή τραυματίστηκε στο κεφάλι. Υπάρχει σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση των αστυνομικών αρχών για να βρουν το φίλο της 26χρονης για τον οποίο εκτιμούν ότι είναι ζωντανός. Η φωτογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr έχει δοθεί από την αστυνομία στις τοπικές αρχές και σε κατοίκους για να συνδράμουν στον εντοπισμό του.

Εκτιμάται ότι είναι «θέμα ωρών» να χυθεί περισσότερο φως στην υπόθεση, καθώς εχθές εστάλη η σορός της 26χρονης στην Αθήνα για διενέργεια νεκροψίας. Δεν αποκλείεται, πάντως, ο τραγικός επίλογος του φίλου της Γαρυφαλιάς να γράφτηκε επίσης στη θάλασσα. Συγκλονισμένοι οι γονείς και των δυο νεαρών δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα εκτυλίχθηκαν σε μια μοιραία εκδρομή.




 

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τη νεαρή κοπέλα, μόνη της, να βγαίνει από το αμάξι, να παίρνει ένα σακίδιο από το πορτ-μπαγκάζ και να κατηφορίζει προς τη βραχώδη περιοχή. Oι Λιμενικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν πολύ πιθανό να βρίσκονται μπροστά σε ένα δυστύχημα ή σε μια εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν για έγκλημα.

 

H ανακοίνωση του Λιμενικού

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου για την ανάσυρση σορού γυναίκας από τη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή ”ΛΥΓΑΡΙΑ” βορειοδυτικά ν. Φολεγάνδρου. Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με το ιδιωτικό σκάφος ”MY TOY” Τ.Φ. 32, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την 26χρονη. Από τον ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της Φολεγάνδρου, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

 

Επιπρόσθετα, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα 30χρονου ημεδαπού, φερόμενου ως συντρόφου της 26χρονης, ο οποίος αγνοείται.

 

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν έρευνες και για την περιοχή απέπλευσαν (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει με έρευνες από τη ξηρά.

 

Από το Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό του 30χρονου.