Latest News

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Πανελλαδικές 2021: Σήμερα η τελευταία ημέρα για την υποβολή των μηχανογραφικών

 


Εκπνέει σήμερα, Τετάρτη, τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών... εξετάσεων 2021

 

Μέχρι εκείνη την ώρα οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους. 

 

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων να εκτυπώσουν ή να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό- που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

 

Ακόμη, το υπουργείο υπενθυμίζει στους υποψήφιους ότι για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά σήμερα, Τετάρτη. 

 

Αύριο, Πέμπτη, μέχρι τις 14:00 οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δεν θα είναι δυνατή. Στη συνέχεια, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

 

Η ίδια προθεσμία- μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα- ισχύει για την υποβολή του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τα δημόσια ΙΕΚ, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση και με το ίδιο password.