Latest News

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Αυτή είναι η αντιπολίτευση από τα Lidl στο Δήμο Πειραιά - Ποια είναι τα αόρατα δεκανίκια της δημοτικής αρχής


Αντιπολίτευση από τα Lidl φαίνεται πως κάνουν στο Δήμο Πειραιά, τα αόρατα δεκανίκια της... Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μώραλη.

Ένα μεγάλο κενό παρουσιάζει η αντιπολίτευση στο Δήμο Πειραιά γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να χάνει η πόλη αφού επί της ουσίας δεν υπάρχει  έλεγχο σε όσα γίνονται ή δεν γίνονται από τη Δημοτική Αρχή.

Ο συνδυασμός της μείζονος "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" του Νικόλαου Βλαχάκου ξεκαθάρισε εξ αρχής τη θέση και αποφάσισε να συμμετέχει στη διοίκηση του Δήμου με στελέχη του να έχουν την ευθύνη σε τομείς, όπως πολεοδομία, πράσινο, δημοτική αστυνομία. Έτσι, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στον... εαυτό του.

Τα αόρατα δεκανίκια της δημοτικής αρχής

Το βάρος της αντιπολίτευσης  έπεσε στο τρίτο κατα σειρά συνδυασμό που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και διαθέτει για πρώτη φορά 7 δημοτικούς και 10 κοινοτικούς συμβούλιους λόγω της απλής αναλογικής. Ωστόσο μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχει εξαντληθεί σε ανούσια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, καθώς περισσότερο ενδιαφέρεται να μπορέσει να μπει σε κάποια επιτροπή παρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για μια σειρά από θέματα που είχε κάνει σημαία προεκλογικά προκειμένου να πάρει ψήφους από τους δημότες. Η προεκλογική καμπάνια του συνδυασμού στηρίχθηκε στην κριτική για το ανύπαρκτο έργο της δημοτικής αρχής και τις σχέσεις με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο λιμάνι του Πειραιά για τα οποία δεν έχει πει κουβέντα δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πλατεία Κοραή, οι Καρδάρας και Σταθάκη από το "Λιμάνι της Αγωνίας" έκαναν πιο πολύ αντιπολίτευση στον τότε δήμαρχο Πειραιά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μήπως τους έχουν κάνει μάγια; 

Στο ίδιο μήκος κύματος με την τοπική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κινείται και το πιο έγκυρο ''Πειραιάς Εν τάξει' με επικεφαλής  Σταύρο Κοσκωτά, αλλά και "Ελληνική Αυγή" που στηρίχθηκε  από την Χρυσή Αυγή. Οσοι παρακολουθούν αυτά τα περίεργα φαινόμενα απορούν πως συμπλέουν αυτές οι παρατάξεις της αντιπολίτεσης και αναρωτιούνται με νόημα μήπως τους έχει κάνει μάγια η Δημοτική Αρχή Πειραιά.  

Αντιθέτως, "Λαϊκή Συσπείρωση" του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου και 'Ανταρσία στο Λιμάνι" με τον Θανάση Διαβολάκη παραμένουν συνεπείς στις προεκλογικές τους θέσεις, ασκώντας κριτική σε θέματα που διαφωνούν με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, όπως το λιμάνι, την Cosco, το Παλατάκι και την Περαϊκή. 

@ Όταν η μαγεία της φύσης συναντά τη ψυχολογία της ...αντιπολίτευσης από τα Lidl στο Δήμο Πειραιά...