Latest News

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Κόπα Αμέρικα: Το συγκινητικό αφιέρωμα στον Ντιέγκο Μαραντόνα πριν τον αγώνα Αργεντινή – Χιλή

 


Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι και ένα όχι τόσο «λαμπερό» όσο το άλλο, αλλά με αρκετά γκολ, συνεχίστηκε το... Κόπα Αμέρικα. 

Η 2η ημέρα της διοργάνωσης περιλάμβανε το Αργεντινή – Χιλή 1-1, στο οποίο ξεχώρισε το ειδικό τελετουργικό για τη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς και το Παραγουάη – Βολιβία 3-1.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Χιλή για τον 1ο όμιλο, η διοργανώτρια Αρχή (CONMEBOL) παρουσίασε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη μνήμη του «Ντιεγκίτο».

Μέσω της τεχνολογίας μετέτρεψαν τον αγωνιστικό χώρο του «Estadio Nilton Santos» στο Ρίο ντε Τζανέιρο σε έναν… καλλιτεχνικό καμβά, στον οποίο αποτυπωνόταν όλη η ζωή και η σπουδαία καριέρα του Μαραντόνα. Μεγάλο κρίμα το ότι δεν είχε κόσμο στις εξέδρες για να το απολαύσει…

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, το παιχνίδι ήταν σκληρό, μερικές φορές και αντιαθλητικό, με το τελικό αποτέλεσμα να αποτυπώνει τις προσπάθειες των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 33ο λεπτό ο Μέσι ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ και με καταπληκτικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπράβο και έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα η «αλμπισελέστε» βρέθηκε πολύ κοντά στο να κάνει δύο τα τέρματά της, όμως ο Λαουτάρο δεν τα κατάφερε. Στο 54ο λεπτό ο Βιδάλ, σε μια από τις λίγες καλές επιθέσεις της Χιλής, κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ταλιαφίκο. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, ο Μαρτίνες απέκρουσε, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Βάργκας με κεφαλιά στην επαναφορά σκόραρε για το τελικό 1-1.

Λίγες ώρες αργότερα, οι Βολιβιανοί προηγήθηκαν με το πέναλτι του Έργουιν Σαβέντρα στο 10’, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουέγιαρ. Η Παραγουάη εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και κυριάρχησε στην επανάληψη. Ο Αλεχάντρο Ρομέρο ισοφάρισε στο 62ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν δυο γκολ από τον Άνχελ Ρομέρο (65′, 80′), με τα οποία η Παραγουάη έφτασε στο τελικό 3-1.