Latest News

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Παραδόθηκε ο εφοπλιστής σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα

 


Παραδόθηκε στις αρχές ο εφοπλιστής, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη... στη Ζάκυνθο

 

Ο εφοπλιστής παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ζακύνθου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, σύμφωνα με πληροφορίες. Mε βάση το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του, κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, καθώς το σκάφος του φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία της γυναίκας, τον Ιούνιο του 2020. 

 

Για την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη- που επίσης δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο- έχουν προφυλακιστεί δύο άτομα ως φυσικοί αυτουργοί και ένας ως συνεργός, ενώ άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι. 

 

Τις προϋποθέσεις για την εξιχνίαση του φόνου της 37χρονης συζύγου του δημιούργησε η δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο, όπως προκύπτει από αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών και την σχετική δικογραφία, ενώ στο φως ήρθαν και διάλογοι μεταξύ των κατηγορουμένων.

 

Ο μάρτυρας-«κλειδί» στην εξιχνίαση της δολοφονίας
 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν ότι «κλειδί» για την εξιχνίαση του φόνου της 37χρονης ήταν η κατάθεση ενός άνδρα, που υπήρξε μάρτυρας του σχεδίου επίθεσης εναντίον του 53χρονου Κορφιάτη και της συζύγου του, πέρυσι, στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου.

    

Κατέθεσε ενόρκως στις 2 Ιουνίου 2021 μόλις 6 ημέρες πριν κλείσει η δικογραφία και συλληφθούν ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων για το φόνο. Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει ότι ο μάρτυρας – κλειδί επέβαινε στο σκάφος που οι δράστες χρησιμοποίησαν για να πάνε αλλά και να διαφύγουν από τη Ζάκυνθο, μετά την ένοπλη επίθεση στο ζεύγος Κορφιάτη.

 

Στην κατάθεσή του περιέγραψε ότι είδε τα όπλα τους καθώς και τις στολές των αστυνομικών που οι δράστες φορούσαν τη στιγμή της επίθεσης για να αιφνιδιάσουν το θύμα.