Latest News

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Από τα «προνόμια» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς!

 


Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει πλέον πως θα υπάρξουν προνόμια σε εμβολιασμένους, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και σε... υποχρεωτικούς εμβολιασμούς! 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως «θα γίνει συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών το πόρισμα από την Επιτροπή»

«Η εγρήγορση πρέπει να είναι δεδομένη» σημείωσε προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία».Η προσήλωσή μας αυτή την στιγμή είναι «να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε  ότι η αντίληψη «δε βαριέσαι… ας το κάνουν οι άλλοι το εμβόλιο», υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

Επιβεβαιώνει τα προνόμια ο Β.Κικίλιας

 Ερωτηθείς σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «είναι λογικό και θεμιτό να υπάρχουν κίνητρα, τα οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει αφού δοθεί πρόσβαση στα εμβόλια σε όλους τους πολίτες. Δεν πρόκειται για τιμωρία των υπολοίπων, αλλά δυνατότητα επιβράβευσης ή διευκόλυνσης αυτών που έχουν εμβολιαστεί με βάση την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα».

Συμπλήρωσε δε ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει από το φθινόπωρο, αν και υπογράμμισε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι από μόνη της η κοινωνία θα σπρώξει τους υπόλοιπους να εμβολιαστούν.

«Θα τελειώσουμε με την τουριστική περίοδο, θα δούμε για την παροχή κινήτρων και το φθινόπωρο θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Θεωρώ ότι από μόνη της η κοινωνία θα σπρώξει τους υπόλοιπους να εμβολιαστούν. Η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει κλειστή έναν ακόμα χειμώνα. Δεν είναι παιχνίδι. Ακόμα χάνονται ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.