Latest News

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Ρολάν Γκαρός: Τενίστρια συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για στημένο παιχνίδι

 


Μία Ρωσίδα τενίστρια συνελήφθη στο Ρολάν Γκαρός στο πλαίσιο έρευνας για στημένο παιχνίδι το οποίο έπαιξε στο ίδιο ...τουρνουά πέρυσι.

 

Η 26χρονη Γιάνα Σιζίκοβα- Νο101 στην παγκόσμια κατάταξη για το διπλό και Νο765 στο μονό- συνελήφθη λίγο μετά το ματς της στον πρώτο γύρο του διπλού γυναικών, στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

 

Η σύλληψη έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Λίγη ώρα νωρίτερα η Σιζίκοβα και η επίσης Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξάντροβα είχαν χάσει 6-1, 6-1 από τις Αυστραλές Άιλα Τομλιάνοβιτς και Στορμ Σάντερς.

 

Η αστυνομία πλησίασε τη Σιζίκοβα την ώρα που η 26χρονη έκανε μασάζ, μετά το ματς, σύμφωνα με την Le Parisien. Μάλιστα, αρχικά άνθρωπος της ασφάλειας του Ρολάν Γκαρός αποπειράθηκε να παρέμβει, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη σύλληψη, έγραψε η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία έγινε έρευνα και στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο μένει η Ρωσίδα τενίστρια.

 

Στοιχήματα «δεκάδων χιλιάδων ευρώ»



Τον περασμένο Οκτώβριο η γαλλική αστυνομία έκανε έρευνα έπειτα από καταγγελίες για ματς που έπαιξε η Σιζίκοβα στο περσινό Ρολάν Γκαρός. Οι bookmaker σήμαναν «συναγερμό» για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ματς του διπλού γυναικών στον πρώτο γύρο, στο οποίο η Σιζίκοβα και η Αμερικανίδα παρτενέρ της Μάντισον Μπρενγκλ έχασαν 7-6, 6-4 από τις Ρουμάνες Αντρέα Μίτου και Πατρίτσια Μαρία Τιγκ.

 

Υπήρχαν συγκεκριμένες ανησυχίες για το πέμπτο γκέιμ του δεύτερου σετ, κατά το οποίο η Σιζίκοβα έκανε δύο διπλά λάθη. Η στοιχηματική δραστηριότητα ήταν ασυνήθιστα υψηλή εκτός Γαλλίας. Τα στοιχήματα ήταν «αφύσικα μεγάλα» και ανέρχονταν σε «δεκάδες χιλιάδες ευρώ», σύμφωνα με τα όσα είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από τις έρευνες.

 

Η Σιζίκοβα αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες. «Η έρευνα συνεχίζεται», ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι η 26χρονη δεν έχει κάνει κάτι κακό.

 

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι «σοβαρές κατηγορίες» προκύπτουν από ένα «συκοφαντικό δημοσίευμα σε ιταλικό blog για το τένις», ενάντια στο οποίο η 26χρονη σκοπεύει να κινηθεί νομικά, για δυσφήμηση.

 

Η Ρωσίδα είναι επαγγελματίας τενίστρια την τελευταία δεκαετία, χωρίς να έχει ιδιαίτερες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Έχει κατακτήσει μόνο έναν τίτλο στο τουρ της WTA, στο Swiss Open το 2019, ενώ έχει κερδίσει συνολικά 206.617 ευρώ από χρηματικά έπαθλα.