Latest News

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Μονή Πετράκη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες - «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν» είπε ο ιερέας

 


Επίθεση με καυστικό υγρό εναντίων μητροπολιτών σημειώθηκε στην Ιερά Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι...
το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Ένας 37χρονος ιερέας, κατηγορούμενος σε υπόθεση ναρκωτικών, είναι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη.

 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν δέκα άτομα συνολικά, εκ τω οποίων επτά μητροπολίτες στο νοσοκομείο. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Κηφισίας έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά στο μάτι. Σημειώνεται ότι οι μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ένας εξ αυτών στη μονάδα πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

 

Καθώς έγινε γνωστή η καθαίρεσή του, ο δράστης, που έφερε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει. Από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως ο ιερέας είχε αποθηκεύσει το καυστικό υγρό σε δύο μπουκάλια αναψυκτικού και κατά την επίθεσή του έριξε στα θύματά του το ένα.

 

Ο δράστης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά τη σύλληψή του από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για 37χρονο ιερέα με καταγωγή από χωριό των Σερρών. Η οργανική θέση του φέρεται να είναι στη Μητρόπολη Βέροιας, ενώ είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ΕΡΤ, τα πρώτα λόγια του ιερέα στους αστυνομικούς ήταν: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν».

 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ιερομόναχος χαρακτήρισε την απόφαση άδικη, ενώ φέρεται να είπε στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β' βαθμό.

 

Συνελήφθη με ναρκωτικά κάτω από τα ράσα 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας είχε εμπλακεί πριν από δύο χρόνια σε υπόθεση με ναρκωτικά και έχει παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν έχει ξεκινήσει. Υπηρετούσε στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, υπήρξαν όμως παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Καλοχώρι Ημαθίας. 

 

Ο 37χρονος δράστης φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης στο Πλατύ Ημαθίας. Ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του, εκτιμώντας ότι δεν θα τον ψάξουν οι αστυνομικοί. Ωστόσο, στη σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε το «φιξάκι». Ακολούθως, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας -στον οποίο υποστήριξε ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση- του άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος.

 

Η υπόθεσή του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο, όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσής του.