Latest News

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τσαβούσογλου - Κρίσιμη συνάντηση με Μητσοτάκη Δείτε LIVE

 

Δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γίνεται ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη σκιά της επίσκεψης του δεύτερου στη Θράκη και των προκλήσεων περί... «τουρκικής μειονότητας».

Θα ακολουθήσει συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια στο ΥΠΕΞ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται κοινή συνέντευξη τύπου.

Τουρκική ρεβάνς για την Άγκυρα ή μία από τα ίδια;

Το ερώτημα εάν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επιχειρήσει να πάρει την ‘’ρεβάνς’’ μετά την επεισοδιακή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα μονοπωλεί εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εμφανίζεται αποφασισμένο να απαντήσει εάν προκληθεί.

Η αίσθηση που υπάρχει ωστόσο στο κυβερνητικό κλιμάκιο μέχρι αυτή την στιγμή είναι ότι η τουρκική πλευρά δεν θέλει να κάνει ούτε βήμα πίσω απ όσα κατά καιρούς έχει βάλει στο τραπέζι, αλλά ούτε επιθυμεί να κλιμακώσει την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δυο Υπουργούς εξωτερικών στις 15 Απριλίου στην Τουρκία.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη – και παρά τις προκλητικές δηλώσεις του περί ‘’τουρκικής μειονότητας’’ ο υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να κάνει κεντρική ομιλία ενώ δεν έγιναν και συγκεντρώσεις.