Latest News

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συνελήφθη Γεωργιανός που προσπάθησε να διαφύγει από τον Έβρο - Τι εξετάζει η αστυνομία

 


Η σύλληψη τα τελευταία 24ωρα ενός ποινικού από τη Γεωργία στον Έβρο στην προσπάθεια διαφυγής του από την χώρα, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς... είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια διαλεύκανσης της άγριας και εν ψυχρώ δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν την Τρίτη το βράδυ στα Γλυκά Νερά, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Έτσι σύμφωνα πληροφορίες που είχαν προκύψει –κυρίως από ανάλυση DNA -ο εν λόγω αλλοδαπός ήταν ένας από τους πέντε δράστες της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και την οικιακή βοηθό τους.

Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να έχουν εντοπίσει τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιστατικών –σε Γλυκά Νερά και Πικέρμι- και να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον λόγο που ο εν λόγω αλλοδαπός έσπευσε να διαφύγει τα τελευταία 24ωρα από την χώρα.

Παρότι η εγκληματική ενέργεια στην οποία φέρεται να εμπλέκεται είχε σημειωθεί προ περίπου 70 ημερώνρευνάται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σπίτι - Στο μικροσκόπιο παρόμοιες υποθέσεις από το παρελθόν.

Η Ελληνική Αστυνομία, φαίνεται πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός από τους τρεις δράστες της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί της Αστυνομίας αξιολογούν τα ευρήματα στο σπίτι του ζευγαριού, με ορισμένα εξ αυτών να «δείχνουν» το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, εκτός από την κατάθεση του 32χρονου πιλότου, ο οποίος φαίνεται ότι είδε τον έναν από τους δράστες και έχει ήδη περιγράψει πλήρως τα χαρακτηριστικά του στους αστυνομικούς, οι ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν εντοπίσει στο σημείο τρίχες οι οποίες πολύ πιθανόν να ανήκουν σε έναν εκ των δραστών.

Ερευνα «αντιτρομοκρατικού» τύπου στο σπίτι

Από την πρώτη στιγμή η έρευνα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, έλαβε χαρακτηριστικά «αντιτρομοκρατικού τύπου» καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε ειδικά μηχανήματα και εργαλεία προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία των δραστών.

Παράλληλα, ελήφθη γενετικό υλικό από τα νύχια και το πρόσωπο της 20χρονης Καρολάιν, η οποία ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί αλλά και από σχοινιά και ταινίες που χρησιμοποίησαν οι τρεις δράστες για την ακινητοποίηση του ζευγαριού.

Ερευνάται το γενετικό υλικό

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι της οικογένειας, τοποθετούνται σταδιακά στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 «ορφανά» αποτυπώματα και DNA.

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ο μεγάλος χρόνος παραμονής των δραστών στο σπίτι θα έχει αφήσει αποτυπώματα που μπορούν να αξιοποιηθούν. Οι εκτιμήσεις των αστυνομίας, πάντως, συγκλίνουν στο ότι οι δράστες ανήκουν σε εγκληματική συμμορία Αλβανών-Ρομά ή Γεωργιανής Μαφίας και εκεί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους προκειμένου να εντοπιστούν.

Για αυτό το λόγο έχουν ήδη ανασυρθεί φάκελοι εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και ιδιαίτερη απαξία της ανθρώπινης ζωής ενώ εξετάζονται εκ νέου υποθέσεις από το παρελθόν με παρόμοια χαρακτηριστικά.