Latest News

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Φασούλας για τις δηλώσεις Μαρτσουλιόνις: Να κινηθεί νομικά η πολιτική ηγεσία της χώρας

 


Ο Παναγιώτης Φασούλας επανήλθε για τις δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις αναφορικά με το Ευρωμπάσκετ... του 1987.

Επειτα από 34 ολόκληρα χρόνια ο βετεράνος αθλητής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ισχυρίστηκε ότι η ήττα της ομάδας του στον τελικό εκείνου του Ευρωμπάσκετ ήταν αποτέλεσμα δήθεν απόπειρας χρηματισμού αυτού και των συμπαικτών του.

«Κάποιοι Έλληνες μας προσέγγισαν και πρόσφεραν χρήματα. Δεν το επικοινωνήσαμε και δεν το συζητήσαμε μεταξύ μας. Δεν κάναμε τίποτα, ήμαστε σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό», δήλωσε.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, εκ των πρωταγωνιστών του θριάμβου του 1987, απάντησε στον Μαρτσουλιόνις, λέγοντας αρχικά: «Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης. Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη, όπως αυτά περί απόπειρας χρηματισμού. Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δυστυχώς, μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά».

«Δύσκολο να αποδεχτούν οποιαδήποτε ήττα»

Ο Παναγιώτης Φασούλας σημείωσε πως οι αθλητές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης «ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτούν οποιαδήποτε ήττα», ωστόσο είναι άγνωστο γιατί τώρα ο Μαρτσουλιόνις προέβη σε αυτή τη δήλωση. «Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, εκτός και αν φοβάται ότι ξαναρχόμαστε», είπε αστειευόμενος ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος απέδωσε τη δήλωση αυτή σε αστοχία από έναν αθλητή-«σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης».

«Απορώ γιατί ακόμη η πολιτειακή ηγεσία της χώρας δεν έχει κινηθεί και με έναν νομικό τρόπο. Θα ήθελα να δω πιο σημαντικές αντιδράσεις από θεσμικούς παράγοντες», λέει ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας. «Είναι εντελώς συκοφαντικό. Πρέπει να βγει μπροστά το υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει. Πρέπει να γίνει άμεσα», κατέληξε ο σπουδαίος αθλητής.