Latest News

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Σχολεία: Πότε θα κλείσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές

 


Τις ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία, για τις καλοκαιρινές διακοπές... ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

 

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου, μετά την παράταση του σχολικού έτους που δόθηκε. Για τα γυμνάσια και τα λύκεια το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου, δήλωσε στο Open η κ. Μακρή.



Στις 14 Ιουνίου, υπενθύμισε, θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων και μία ημέρα αργότερα για εκείνους των ΕΠΑΛ.

 

Όσο για το πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, η κ. Μακρή δήλωσε πως υπάρχει μια σκέψη να επιστρέψουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο στα θρανία οι μαθητές. Ξεκαθάρισε όμως ότι «δεν θα θιγεί ο Αύγουστος».

 

Tα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια επιστρέφουν στη διά ζώσης λειτουργία από τη Δευτέρα. Υποχρεωτική και σε αυτή την περίπτωση είναι η διενέργεια δύο self test την εβδομάδα- όπως και στα λύκεια- από μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

 

«Όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν self test θα έχουν κυρώσεις, ακόμη και μείωση μισθού», δήλωσε η κ. Μακρή, αλλά σημείωσε ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει περίπτωση καθηγητή που προσήλθε στο σχολείο χωρίς να έχει κάνει το τεστ. Παράλληλα υπενθύμισε ότι αυτές οι κυρώσεις προβλέπονται σε όλο τον δημόσιο τομέα, για όσους δεν υποβάλλονται στα υποχρεωτικά self test.



Σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια- τα οποία επίσης ανοίγουν τη Δευτέρα- σημείωσε ότι αυτό ισχύει για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό περιλαμβάνει και όσους δίνουν ξανά φέτος εξετάσεις, διευκρίνισε και σημείωσε ότι έχει ήδη προβλεφθεί να παραλαμβάνουν και εκείνοι τα απαραίτητα self test από τα φαρμακεία.



Όσο για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αυτά ανοίγουν επίσης για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων όπως και για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας
.