Latest News

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ζάκυνθος: Τι είχε καταθέσει μετά τη δολοφονία της γυναίκας του ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης


Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη... το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ζακύνθου, αλλά και της συζύγου του ένα χρόνο νωρίτερα σε δολοφονική ενέδρα σε βάρος τους, λίγα μέτρα πριν από την οικία τους στην περιοχή του Αγίου Σώστη.


Με μήνυση του από τις 21 Δεκεμβρίου του 2020 ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Ζακύνθου, ο επιχειρηματίας είχε αναφερθεί λεπτομερώς στην επίθεση κατά την οποία έχασε τη ζωή της η 37χρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη, ενώ είχε φτάσει ακόμα και στο σημείο να κατονομάσει τους δράστες που ήθελαν να του κάνουν κακό.

Στο κάδρο των υπόπτων ο Ντίμης Κορφιάτης έβαζε συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία όπως αναφέρει λειτουργούσαν ως εγκληματική οργάνωση, με τον κάθε ένα να έχει τον δικό του ρόλο σε αυτήν. Μάλιστα ήταν σίγουρος πως από την στιγμή που στην πρώτη τους επίθεση δεν είχαν καταφέρει να τον βγάλουν από την μέση, θα προσπαθούσαν ξανά, γι αυτό και αιτούνταν την ποινική τους δίωξη και την τιμωρία τους.

Όπως αναφέρει  «την 9η Ιουνίου 2020 και περί ώρα 14:25μ.μ στην περιοχή του Αγίου Σώστη Λιθακιάς Ζακύνθου και ενώ ευρισκόμουν μαζί με την σύζυγο μου Χριστίνα – Θωμαϊδα Κλουτσινιώτη, λίγα μέτρα μακριά από την οικία μας δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση από δυο άτομα. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο θάνατος της συζύγου μου και ο βαρύτατος τραυματισμός μου. Οι δυο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας (...) μοντέλο (...) φορούσαν δε μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, έτσι ώστε να προσομοιάζουν με τις στολές της ομάδας ΔΙΑΣ την Ελληνικής Αστυνομίας».

«Ειδικότερα αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν πως πλησίαζα με τη μοτοσικλέτα μου, στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός η σύζυγος μου, κατευθυνόμενοι προς την οικία μας, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας των δραστών, πυροβόλησε εναντίον μας με ανθρωποκτόνο πρόθεση τουλάχιστον 7 ή 8 φορές με όπλο διαμετρήματος 45χιλιοστών», προσθέτει.

Υπέδειξε τους δράστες της δολοφονικής ενέδρας

Στη μήνυση του ο επιχειρηματίας δεν δίστασε να αναφερθεί στα πρόσωπα που θεωρούσε σίγουρο πως βρίσκονταν πίσω από την επίθεση του Ιουνίου του 2020. «Ως φυσικό αυτουργό -δράστη της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας, από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες σε εμένα από την Αστυνομία τον (αναφέρει όνομα). Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και το χαρακτηριστικό του , χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο πως το πρόσωπο που μας πυροβόλησε είναι ο μηνυόμενος (αναφέρει όνομα του)», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στη μήνυση του ο επιχειρηματίας αναφέρεται και στις διαφορές που είχε μαζί του, καθώς και στους λόγους όπου ο μηνυόμενος θα ήθελε να του κάνει κακό με την κόντρα τους να μετρά αρκετό χρονικό διάστημα.

Εκτός όμως από τον εκτελεστή της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του ο Ντίμης Κορφιάτης αναγνώρισε και τον οδηγό της μοτοσικλέτας «εξαιτίας του σωματότυπου του, της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον φυσικό αυτουργό (αναφέρει όνομα) σε συνδυασμό και με πληροφορίες που έχω λάβει από τους ανθρώπους που τον είδαν να διαφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος».

Ο επιχειρηματίας αναφέρεται και με συγκλονιστικές λεπτομέρειες και στο μέσο διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ένα φουσκωτό σκάφος. Στο σημείο αυτό αναφέρει και τα υπόλοιπα πρόσωπα στα οποία στρέφεται εναντίων τους, καθώς ήταν εκείνοι που βοήθησαν συνολικά στην πραγματοποίηση του δολοφονικού σχεδίου εναντίων εκείνου και της συζύγου του.

Στη μήνυση του ο Ντίμης Κορφιάτης αναφέρει και πολλές από τις ποινικές υποθέσεις, όπου είχε εμπλακεί το όνομα του κατά το παρελθόν, όπου σε κάποιες από αυτές φαίνεται να είχε απειληθεί για την ζωή του. 

«Αξιοσημείωτο δε είναι πως ήδη από τις 12-09-2018 κατέθεσα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και αυθημερόν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου αναφορά μου, δυνάμει της οποίας καταγγέλλω, ως πρόσωπα, τα οποία έχουν σχεδιάσει τη δολοφονία τους (αναφέρει ονόματα) προκειμένου να με αποτρέψω να καταθέσω μάρτυρας υπερασπίσεως (αναφέρει υπόθεση)», σημειώνει.


Με τον τίτλο «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Διονύση Κορφιάτη, Θεόδωρος Μαντάς εξέδωσε και μια δήλωση στην οποία τονίζει πως «δεν μπορώ να σκεφτώ ακριβέστερο χαρακτηρισμό της δολοφονίας του επιχειρηματία και εντολέος μου σήμερα στη Ζάκυνθο. Τον Ιούνιο του 2020 δέχτηκε δολοφονική επίθεση από δυο άτομα στη Ζάκυνθο. Στην επίθεση αυτή έχασε την ζωή της η σύζυγος του αφήνοντας ορφανά δυο ανήλικα παιδιά, ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε βαρύτατα και σώθηκε ως εκ θαύματος. Οι εκτελεστές ολοκλήρωσαν  την αποστολή τους, εκτελώντας το συμβόλαιο θανάτου το οποίο τους είχε ανατεθεί». protothema.gr