Latest News

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Η μαφία, η εκτέλεση "βασίλισσας" οίκων ανοχής και μια ληστεία μαμούθ 550.000 ευρώ - Βρέθηκε και δεύτερο καλάσνικοφ στο καμμένο ΙΧ(ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Η δολοφονία της "Καλλέργαινας" της… "βασίλισσας" των οίκων ανοχής στην Αθήνα, μια ληστεία "μαμούθ" με 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν δημάρχου Ζακύνθου, μια κατάθεση που... "έκαψε" τους δράστες της, έναν αξιωματικό της Ασφάλειας και έναν 29χρονο Αλβανό, μία ανθρωποκτονία, εκρήξεις, εμπρησμοί, εκβιασμοί και ναρκωτικά που σχετίζονταν με την "μαφία" της Ζακύνθου.

Στις υποθέσεις αυτές  είχε κατηγορηθεί, αθωωθεί, εμπλακεί, σχετιστεί το 54χρονο θύμα της χθεσινής μαφιόζικης εκτέλεσης, με το άδειασμα μιας… γεμιστήρας πολεμικού καλάσνικοφ στο κέντρο της Ζακύνθου. Μετά την δολοφονική απόπειρα σε βάρος του το περσινό καλοκαίρι, όπου είχε χάσει τη ζωή της η 37χρονη σύζυγός του, ο 54χρονος επιχειρηματίας Διονύσης (Ντίμης) Κορφιάτης είχε δώσει νέες καταθέσεις, μιλώντας με ονόματα και κίνητρα των δραστών, που είχαν επιδιώξει την εξόντωσή του.

Ανάμεσα σε αυτόν τον όγκο των υποθέσεων και περιστατικών, αλλά και πιθανών νέων υποθέσεων, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου και το κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναζητούν τους "εντολείς", τους "εκτελεστές" και τα κίνητρά του.

"Ψυχροί" και… αδιάφοροι

Το ασημί ΙΧ στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες έφτασε στις 11:30 στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου. Στην συγκεκριμένη διεύθυνση στεγάζεται γραφείο πληροφορικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, το οποίο είχε επισκεφτεί ο 54χρονος. Έξω από το γραφείο βρισκόταν ο συνοδός ασφαλείας του επιχειρηματία.

Ο συνεπιβάτης του οχήματος κατέβηκε με το καλάσνικοφ στα χέρια και πυροβόλησε πρώτα προς το μέρος του σωματοφύλακα χωρίς όμως να βρει στόχο. Στη συνέχεια ξεκίνησε να πυροβολεί προς το εσωτερικό της επιχείρησης πλησιάζοντας προς την είσοδο. Από τα πυρά τραυματίστηκε θανάσιμα ο 54χρονος, ενώ τα θραύσματα χτύπησαν ελαφρά τον ιδιοκτήτη του γραφείου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν και μερικά λεπτά αργότερα έβαλαν φωτιά στο όχημα διαφυγής το οποίο εγκατέλειψαν σε τοποθεσία πίσω από το νεκροταφείο Αμπελοκήπων, περίπου 6 χλμ. μακριά από το σημείο της δολοφονίας. Μέσα στο αυτοκίνητο είχαν αφήσει το καλάσνικοφ το οποίο πιθανόν χρησιμοποίησαν στην δολοφονία.

ζακυνθος

Οι αρχές εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι δύο άνδρες διέφυγαν στη συνέχεια με σκάφος από το νησί, με το λιμενικό να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Την ίδια ώρα έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου για την "σάρωση" των επικοινωνιών στο νησί της Ζακύνθου, ερευνώνται παροδικές διαμονές υπόπτων και ενοικιάσεις οχημάτων και σκαφών.

Η… πρώτη φορά

Ήταν η δεύτερη δολοφονική επίθεση με στόχο τον γνωστό επιχειρηματία του νησιού, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Τον περασμένο Ιούνιο, η 37χρονη σύζυγος του είχε πέσει νεκρή όταν άγνωστοι δράστες, που φορούσαν λευκά κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα (προσομοίαζαν σε αστυνομικούς) προσέγγισαν το ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή στη Λιθακιά Ζακύνθου και πυροβόλησαν με 45άρι πιστόλι προς το μέρος του.

Η μια από τις σφαίρες έπληξε θανάσιμα την γυναίκα, ενώ ο 54χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, κατάφερε όμως να γλυτώσει από την επίθεση. Και τότε, κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχε μεταφερθεί στη Ζάκυνθο για να συνδράμει στις έρευνες.

Οι εμπλοκές του

Ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Βάιας Ζήση, της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής στην Αθήνα. Άγνωστοι την είχαν εκτελέσει στις 18 Απριλίου 2004 έξω από το σπίτι της στα Πατήσια. Μαζί είχαν συνεργαστεί στην πρώτη αγορά ξενοδοχείου που είχαν κάνει στη Ζάκυνθο, κάτι που είχε κινήσει τις υποψίες των αρχών.

Η "Καλλέργαινα", όπως την αποκαλούσαν καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής ιδιοκτησίας της ήταν στην οδό Καλλέργη, τρεις ημέρες πριν από την δολοφονία της είχε επιστρέψει από την Ζάκυνθο, όπου είχε πάει να πάρει χρήματα που της χρωστούσαν. Η επιταγή… 603.000 ευρώ δεν βρέθηκε ποτέ. Ο 54χρονος που είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία αλλά και ο φερόμενος φυσικός αυτουργός, αθωώθηκαν το 2010.

Ζάκυνθος Δολοφονία

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές όταν με κατάθεσή του είχε "φωτογραφήσει" τους ενόχους στη ληστεία-μαμούθ των 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακυνθίων Νικήτα Αρετάκη. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς ως δράστες της ληστείας προφυλακίστηκαν αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου με τον Αλβανό συνεργό του.

Ο Διονύσης Κορφιάτης, είχε επιπλέον προειδοποιήσει παλαιότερα για αναμενόμενα "χτυπήματα" σε ΑΤΜ στο νησί. Λίγο αργότερα όντως είχε γίνει μπαράζ εκρήξεων ΑΤΜ στο αεροδρόμιο αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού.

Μετά την δολοφονία της συζύγου του και την απόπειρα εναντίον του πριν από 11 μήνες, ο 54χρονος φαίνεται πως είχε επανέλθει στις διωκτικές αρχές κατονομάζοντας τους ηθικούς αυτουργούς, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία από την αστυνομική έρευνα που θα τους καθιστούσαν κατηγορούμενους. Όλα τα παραπάνω, όπως επίσης και ενδεχόμενες νεότερες εμπλοκές του θύματος σε αντίστοιχα παράξενα "δρώμενα", έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών που εκτός από τους δράστες, αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

Άλλο ένα καλάσνικοφ, εκτός από αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση του 54χρονου Ζακυνθινού, βρήκαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο με το οποίο κινήθηκαν και τελικά έκαψαν οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το δεύτερο καλάσνικοφ δεν ήταν άδειο και βρέθηκε -κι αυτό καμμένο- στο πάτωμα του αυτοκινήτου στη θέση του οδηγού.

Οι αστυνομικοί που κάνουν τις έρευνες, μιλούν για το απόλυτα επαγγελματικό "χτύπημα" όχι μόνο για τον τρόπο εκτέλεσης, αλλά κυρίως για την προετοιμασία και τα μέτρα που έλαβαν, με απόλυτη προσοχή στις λεπτομέρειες, οι δράστες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονία. Άλλωστε οι δράστες δεν ήθελαν να επαναλάβουν το λάθος που έκαναν πριν από 11 μήνες όταν κατά τη διάρκεια επίθεσης δολοφόνησαν τη σύζυγο του 54χρονου και τραυμάτισαν τον ίδιο

Η φωτιά, το γράσσο στις σφαίρες και το κλεμμένο ΙΧ

Αρχικά, πέραν της φωτιάς που έβαλαν στο αυτοκίνητο, αφήνοντας μέσα τα δύο καλάσνικοφ, για να εξαφανίσουν οποιοδήποτε ίχνος αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, είχαν περάσει με γράσσο όλες τις σφαίρες και των δύο όπλων για να μην αφήσουν ίχνη DNA.

Πληροφορίες θέλουν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές να είναι κλεμμένο από την Αθήνα τον Μάρτιο.

Η πινακίδα του αυτοκινήτου δεν ήταν κλεμμένη αλλά πλαστή και αντιστοιχούσε σε όχημα ιδίου τύπου και χρώματος. Ο αριθμός της αντιστοιχεί σε κερκυραϊκό Ι.Χ. του οποίου ο ιδιοκτήτης προφανώς και δεν είχε ιδέα.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια, με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους σε κάποιο από τα βίντεο που μέχρι τώρα έχει εξετάσει η αστυνομία.

Η διαδρομή που ακολούθησαν και το σημείο το οποίο εγκατέλειψαν και έκαψαν το αυτοκίνητο είχαν σχεδιαστεί με ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Το ότι είχαν δύο όπλα και όχι ένα, δείχνει ότι και ήθελαν να σιγουρέψουν το χτύπημα σε περίπτωση που το ένα πάθαινε π.χ. εμπλοκή, αλλά και ότι ήταν έτοιμοι για μάχη είτε δέχονταν πυρά από τη συνοδεία του θύματος, είτε αν καταδιώκονταν, ακόμα και από αστυνομικούς.

Επαγγελματικός ήταν και ο τρόπος που δολοφόνησαν τον 54χρονο. Με κινήσεις υπολογισμένες και ψύχραιμες, ο εκτελεστής, εξουδετέρωσε αρχικά τον συνοδό του θύματος, πυροβολώντας εναντίον του χωρίς να τον τραυματίσει, στη συνέχεια με δύο σφαίρες διέλυσε την γυάλινη πόρτα του γραφείου, και τέλος άδειασε το καλάσνικοφ πάνω στον 54χρονο. Όλα αυτά σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Οι αρχές περισυνέλλεξαν από το σημείο της δολοφονίας πάνω από 25 κάλυκες από σφαίρες.

Κλιμάκιο από την Αθήνα συμμετέχει στις έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάμερα ασφαλείας πάνω από την είσοδο του γραφείου που έγινε η δολοφονία δεν λειτουργούσε, ωστόσο στη διάθεση των αρχών βρίσκεται υλικό από άλλα σημεία της διαδρομής που φαίνεται να ακολούθησαν οι δράστες.

Ακόμα οι αστυνομικοί που εξετάζουν την υπόθεση, έχουν ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, στην περιοχή των Αμπελοκήπων Ζακύνθου, όπου βρέθηκε και το αμάξι που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, με τη συνδρομή κλιμακίου από την Αθήνα συνεχίζει τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες για τους εκτελεστές.

Στο νησί βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του θύματος. αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Αθανασόπουλος Θεόδωρος.