Latest News

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ο 27χρονος δημιουργός του ether είναι πλέον δισεκατομμυριούχος

 


Ο Βιτάλικ Μπουτέριν, ένας 27χρονος Ρωσοκαναδός προγραμματιστής, δημιούργησε τη δημόσια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα «Ethereum» το 2013, όταν ήταν... 19 ετών.

 

Δύο χρόνια μετά λάνσαρε το κρυπτονόμισμα ether και πλέον έχει περίπου 333.500 ether στο πορτοφόλι του. Αν πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό αυτό με τα 3.500 δολάρια που σημείωσε το ether την Τρίτη, τότε ο Μπουτέριν κατέχει πάνω από 1,1 δισεκ. δολάρια.

 

Ο Μπουτέριν υπήρξε παράλληλα συνιδρυτής του Bitcoin Magazine μίας έκδοσης για θέματα bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, το 2012. Το 2014 επιλέχθηκε να πάρει μέρος στο Thiel Fellowship, ένα διετές πρόγραμμα από τον δισεκατομμυριούχο Peter Thiel που «προσφέρει 100.000 δολάρια σε νέους που θέλουν να φτιάξουν διαφορετικά πράγματα από το να κάθονται σε μία αίθουσα διδασκαλίας». Έχει 1,4 εκατ. ακόλουθους στο Twitter.

 

Η αξία του ether έχει τετραπλασιαστεί μέσα στο 2021 με την κεφαλαιοποίησή του να ξεπερνά τα 403 δισεκ. δολάρια.

 

Το εντυπωσιακό ράλι του ether, ξεπέρασε στις αρχές της εβδομάδας αυτό του bitcoin, καθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» ότι η χρήση του κρυπτονομίσματος θα διευρυνθεί σε ένα μελλοντικό αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό σύστημα.

 

Παρότι οι επενδυτές αγοράζουν και πωλούν χιλιάδες διαφορετικά κρυπτονομίσματα, ether και bitcoin κατέχουν τη μερίδα του λέοντος – περίπου 2,3 τρισεκ. δολάρια της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων. Τον Απρίλιο η Coinbase, η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, εισήχθη στον Nasdaq.