Latest News

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Χαμός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης μετά τη μήνυση μητέρας που αρνείται τα self test για το παιδί της!

 


Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το 1ο Λύκειο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη στο οποίο έγινε κατάληψη, με μία μητέρα να υποβάλει μήνυση στη διεύθυνση... του σχολείου.

 

Μετά από εντάσεις και πιέσεις μαθητών και γονέων που βρέθηκαν έξω από το σχολικό συγκρότημα, η ομάδα των μαθητών που πραγματοποίησε την κατάληψη άνοιξε τελικά τις εισόδους του σχολείου.

 

Αφορμή για την κατάληψη στάθηκε το χθεσινό περιστατικό και η ένταση μεταξύ μητέρας μαθητή και του διευθυντή για το γεγονός ότι ο γιος τους δεν γινόταν δεκτός στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test.


Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου ωστόσο δεν συμμετείχαν στην κατάληψη στην οποία προχώρησε μικρή ομάδα μαθητών.

 

Μαθητής που ήταν έξω από το σχολείο χαρακτήρισε «αστείο» να κρατούν κλειστό το σχολείο 5-6 άτομα για «προσωπικούς λόγους». Οι ίδιοι οι καταληψίες είχαν δηλώσει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι, είναι δέκα άτομα που αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη.

 

Ο πρόεδρος του 15μελούς, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι, «σαν 15μελές αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κατάληψη», είπε ότι η απόφαση ελήφθη παρά τη στήριξη που τους προσέφεραν γονείς να προχωρήσουν σε αυτή και τόνισε ότι, «έχουμε πανελλήνιες, θέλουμε να επιστρέψουμε στο σχολείο, έχουμε κάνει μόνο δυο μήνες μάθημα».

 

Νωρίτερα μιλώντας στις κάμερες η μητέρα του μαθητή που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του σχολείου, διαμαρτύρεται που δεν άφησαν το παιδί της μπει στο μάθημα επειδή αρνήθηκε να κάνει το self test.