Latest News

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Mark Cuban: Ο δισεκατομμυριούχος αποκαλύπτει την συμβουλή που πήρε στα 22 του και τον οδήγησε στην επιτυχία

 


Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Mark Cuban μίλησε για την συμβουλή, που του έδωσε κάποιος στα 22 του χρόνια και έμελλε να είναι το κλειδί για την μετέπειτα επιτυχία του...

 

Να είναι καλύτερος ακροατής, του είπαν, κάτι που εφαρμόζει για δεκαετίες.

 

«Μου αρέσει να μιλάω και συνήθως διακόπτω τον συνομιλητή μου», είπε ο Cuban σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του «Wild Ride!».

 

«Τα παιδιά μου, οι γονείς μου, οι φίλοι μου, θα μου φώναζαν γι' αυτό» πρόσθεσε.

 

Όταν ο Cuban ήταν 22 ετών, ένας μέντορας του παρατήρησε επίσης την ομιλητική του φύση. Τότε τον ενθάρρυνε να ακούει περισσότερo, ειδικά κατά τη διάρκεια εργασιακών συναντήσεων.

 

«Πήρα αυτή τη δουλειά μέσω του κολλεγίου και δεν κράτησε πολύ. Δεν με συμπαθούσαν πολύ εκέι» είπε ο Cuban στο CNBC.

 

Αλλά σε εκείνη τη δουλειά, υπήρχε «αυτός ο τύπος που προσπαθούσε να γίνει μέντορας μου. Μού [είπε], θα σου δώσω ένα εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιείς: Κάθε φορά που πηγαίνεις σε μια συνάντηση, θέλω να έχεις ένα σημειωματάριο και την ίδια ακριβώς στιγμή που θα καθίσεις, θέλω να γράψεις σε αυτό το σημειωματάριο τη λέξη «Άκου». Το χρειάζεσαι αυτό γιατί δεν ακούς».

 

Από τότε, αυτό του έγινε συνήθεια. «Δε λέω ψέματα. Αν κοιτάξεις πίσω τα τελευταία 40 χρόνια, σε όποια συνάντηση έχω πάει όταν καθίσω το πρώτο που θα γράψω στο σημειωματάριό μου είναι η λέξη "Άκου"».

 

Η ικανότητα να ακούει τον συνομιλητή του, τον βοήθησε να μαθαίνει καλύτερα, κάτι που ο ίδιος λέει ότι εκεί βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας.

 

«Κατάλαβα ότι η μάθηση ήταν πραγματικά μια δεξιότητα», δήλωσε ο Cuban στο Men’s Health το 2020, «και ότι συνεχίζοντας να μαθαίνω, μέχρι σήμερα, είμαι σε θέση να ανταγωνίζομαι και να συμβαδίζω με τους περισσότερους ανθρώπους».

 

Παρόλο που η εκμάθηση να ακούει, βοήθησε τον δισεκατομμυριούχο σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, δεν έλειψαν και οι αναποδιές. Αυτές ήταν όμως που τον έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

 

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα το 1981, ο ίδιος είτε παραιτήθηκε ή απολύθηκε από τρεις θέσεις εργασίας.

 

Αλλά αυτό ήταν, που τον οδήγησε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία συστημάτων υπολογιστών, τη MicroSolutions, η οποία τον έκανε εκατομμυριούχο.

 

Το 1990, πούλησε την εταιρεία του στην CompuServe έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Πέντε χρόνια αργότερα, αυτός και ένας φίλος, ο Todd Wagner, ξεκίνησαν το Broadcast.com, το οποίο εξαγοράστηκε από την Yahoo το 1999 έναντι 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Σήμερα, ο Cuban αξίζει 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

 

Με πληροφορίες του CNBC