Latest News

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Εφιάλτης στο δρόμο της Φρύνης στην Καλλίπολη

 


"Μια γελοία απόφαση για ένα ωραίο δρομάκι της Καλλίπολης, την οδό Φρύνης"...

Αυτός είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του συνδυασμού "Πειραιάς για Όλους" που σημειώνει τα εξής:

"Είναι ένα πέρασμα που -από ένα μικρό πάρκο- οδηγεί στην παραλιακή της Πειραϊκής. Βλέπουν σε αυτό μόνο κατοικίες, παίζουν παιδιά. Έχει κηρυχτεί πεζόδρομος εδώ και 34 (ναι τριάντα τέσσερα!!!) χρόνια. Ουδείς φρόντισε κάτι για αυτό. Μία πινακίδα της Τροχαίας το επιβεβαιώνει τυπικά. Βιαστικοί οδηγοί "κόβουν" τρέχοντας στην κατηφόρα για να βγουν στην παραλία.


Σκέφτηκε ο Πρόεδρος της Α' Δημοτικής Κοινότητας: Αν κάποιος χτυπήσει πεζό θα τιμωρηθεί με διπλάσια ποινή γιατί θα έχει παραβιάσει πεζόδρομο. Ενώ αν το αποχαρακτηρίσουμε θα πέσει στα "μαλακά". Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και οι οδηγοί θα τρέχουν εκεί μέσα και οι πεζοί "ας πρόσεχαν". Έθεσε συνοπτικά -όπως συνηθίζει- το θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο με αίτημα προς την Οδοποιϊα του Δήμου να αποχαρακτηρίσει την οδό Φρύνης χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς καν αναφορά στη θεσμική κήρυξη ως όφειλε. Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι και κοινοτικοί σύμβουλοι. Τελικά το πέρασε με τη γνωστή πλειοψηφία Μώραλη. Με τέτοια ασχετοσύνη που αγνοεί ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πειραιά, που βρίσκεται σε διαβούλευση, προτείνει την οδό Φρύνη ως άμεσο έργο πεζοδρόμησης.

Κύριοιεκτίθεστε για λόγους αρχής αλλά και βαρύτατης άγνοιας: Έχουν προτεραιότητα οι πεζοί και τα παιδιά στις πόλεις μας, όχι οι βιαστικοί γιωταχήδες. Και βέβαια ας ανοίξετε και κανένα έγγραφο να δείτε τι γίνεται. Ή τουλάχιστον ρωτήστε. Δεν είναι κακό. Υποτίθεται ότι διοικείτε τον Δήμο".