Latest News

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ο Φουρθιώτης κατηγορεί τα ΜΜΕ για καταρράκωση του τεκμηρίου της αθωότητας

 


Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορεί τα ΜΜΕ ότι δεν σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας, αναφορικά με τις υποθέσεις που... έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

 

Ο παρουσιαστής εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

 

Το σχετικό έγγραφο αναρτήθηκε και στα social media. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως το όνομα του κ. Φουρθιώτη αναφέρεται παράνομα και επιρρίπτει ευθύνες στα μέσα για υιοθέτηση των κατηγοριών πριν αυτές απαγγελθούν. 

 

Η ανακοίνωση κοινοποιείται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και αναφέρει ότι η παύση του τεκμηρίου αθωότητας προς το πρόσωπο του τηλεπαρουσιαστή έχει καταρρακωθεί με ευθύνη των Μέσων που έχουν δημοσιοποιήσει ποινικές υποθέσεις του.

 

Απευθύνεται δε, σε κάθε νομικό τμήμα και «ζητά να παυτεί κάθε μέλλουσα αναφορά και να διαγραφεί κάθε παρελθούσα, της εικόνας των τυχών ποινικών υποθέσεων (...) όπως προβλέπει ο νόμος». Σε αντίθετη περίπτωση η νομική πλευρά του προτίθεται να κινηθεί κατά των παραβατών σε νομικό και αστικό επίπεδο. 

 

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη διπλή, εισαγγελική έρευνα για τα χρήματα που φέρεται να έλαβε, από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία και δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς, ο Μένιος Φουρθιώτης.

 

Χθες,  ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως ο φάκελος του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής.

 

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ο τηλεπαρουσιαστής έχει στείλει εξώδικο στο υπουργείο Εργασίας. Για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι προφανώς γι΄αυτόν τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.