Latest News

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΠΑΣΧΑ: Απαγορεύεται για Ανάσταση αλλά «μπορείτε να πάτε για... εμβόλιο στο χωριό»!


 Στα όρια του κωμικού τα όσα ακούμε τον τελευταίο καιρό από τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς αφού απαγόρευσαν το «Πάσχα στο χωριό», τώρα προωθούν... το «εμβόλιο στο χωριό». 

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας σε πρωινή εκπομπή υποστήριξε πως μπορεί κάποιος πολίτης να πάει τις επόμενες ημέρες στο χωριό του, αλλά όχι για την Ανάσταση, αλλά για να κάνει το εμβόλιο! 

Σε έναν διάλογο που ξεκίνησε από τα προβλήματα εμβολιασμού στα πολύ μικρά νησιά, τέθηκε στον κ. Θεμιστοκλέους το θέμα ότι κάποιοι κάτοικοι νησιών δεν μπορούν να μεταβούν στο νησί τους όπου έχει κλειστεί ραντεβού. «Κύριε Γενικέ, δεν τους επιτρέπουν να περάσουν. Πάει κάποιος με το χαρτί του εμβολιασμού και λέει "εγώ εμβολιάζομαι στο νησί μου"», είναι η σχετική αναφορά. Και ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι «με το χαρτί του εμβολιασμού επιτρέπεται να περάσεις».

«Αυτό ισχύει και για εκείνους που μένουν στην Αθήνα και το εμβολιαστικό κέντρο είναι εκτός Αθηνών;», ρωτούν οι δημοσιογράφοι, επεκτείνοντας την ερώτηση για την ηπειρωτική χώρα. «Ναι, επιτρέπονται οι μετακινήσεις λόγω εμβολιασμού», επανέλαβε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Άρα, συμπέραναν πλέον οι δημοσιογράφοι, συνδέοντας τον εμβολιασμό με την δυνατότητα «εξόδου» από την Αττική, «αν κάποιος μπήκε τώρα στην εφαρμογή, χτες το βράδυ, και κλείσει ραντεβού για την Τρίπολη, μπορεί να περάσει τα διόδια δείχνοντας το ραντεβού του;». Ο κ. Θεμιστοκλέους, το επιβεβαίωσε ξανά: «Ναι», είναι η μονολεκτική του απάντηση.

Η δυνατότητα «παιχνιδιού» με το εμβόλιο ώστε να διασφαλίζεται δυνατότητα μετακίνησης, όπως ανέφερε σε άλλο σημείο ο ίδιος, δίνεται καθώς «υπάρχει δυνατότητα στο σύστημα, για οποιοδήποτε εμβόλιο, από την στιγμή που γίνει η πρώτη δόση να μπορείς να αλλάξεις την τοποθεσία της δεύτερης δόσης».Η δυνατότητα κατοίκων αστικών περιοχών να αλλάξουν τόπο και χρόνο εμβολιασμού δεύτερης δόσης, όπως έγινε σαφές από τα λεγόμενα του κ. Θεμιστοκλέους, απειλεί και την δυνατότητα εμβολιαστικών κέντρων στα νησιά και αλλού να καλύψουν τον ντόπιο πληθυσμό, καθώς «η δυναμικότητα του συστήματος δεν είναι η ίδια, της Αττικής και των νησιών ... είναι περιορισμένη ... θα "κλείσουν" τα ραντεβού».

Έτσι κάποιος πολίτης θα μπορεί να πάει για εμβόλιο στο χωριό του, την ώρα που υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι μήπως κάποιος αποφασίσει περάσει τα διόδια για να πάει στο χωριό του για να γιορτάσει το Πάσχα.